ZOEK NAAR REIZEN

SEIZOEN
Vóór en Najaar
Zomer
Winter
Travel-Style
Individuele reizen
Groepsreizen
Zomerhuisjesreizen
Duration
1 - 6 dagen
7 - 10 dagen
Meer dan 10 dagen
  LAAT RESULTATEN ZIEN

ZOEK NAAR EXCURSIES

SEIZOEN
Vóór en Najaar
Zomer
Winter
SOORT
BOATTRIP
QUAD RIJDEN
WALVISSAFARI
PAARDRIJDEN
JEEP EXCURSIE
FIETSEN
SNORKELEN/DUIKEN
SNEEUWSCOOTER
WANDELEN
IJSGROT
GEBIEDEN
Reykjavík
Þingvellir (of Reykjavík)
Reykholt (vlakbij Geysir)
Skógar/Sólheimajökull
Skaftafell
Fagurhólsmýri
Jökulsárlón gletsjerlagune
Smyrlabjörg
Egilsstaðir
Húsavík
Mývatn
Hauganes (Eyjafjörður)
Skagafjörður
Hvammstangi
Ísafjörður
Stykkishólmur
  LAAT RESULTATEN ZIEN
5
nights

REKENMACHINE

Reispakket
Datum aankomst op IJsland *
REIS VAN UW VOORKEUR *:
KAMERS-PERSONEN
éénpersoons kamers
tweepersoons kamers
driepersoons kamers

INFORMATIE OVER DE CATEGORIEËN

Dit is de tekst voor de informatie over de categorieën in de rekenmachine
Categorie *  
aantal personen *
AUTO & VLUCHTEN
Auto soort
Aantal autos
Vliegveld/Luchtvaartmaatschappij
Excursies
I would like to add these excursions to my iceland-vacation
 
Let op: onze rekenmachine geeft u alleen een aanwijzing voor de prijs, en is geen bindend prijsaanbod. Vooral de prijzen van de vluchten kunnen erg verschillen, en andere factoren, zoals kinderkorting e.d., zijn niet altijd nauwkeurig te berekenen met de rekenmachine. Maar het geeft u een goed idee van wat u kunt verwachten, en wij zullen u met plezier een definitief aanbod sturen als u contact met ons opneemt.
Het land van het noorderlicht
Het land van het noorderlicht

Noorderlicht reizen! 

WINTER GROEPSREIS VAN 5 DAGEN/4 NACHTEN

Boek nu Noorderlicht rezien bij IJsland Nordic Travel. Het magnetische veld het sterkst is op de noordpool en de zuidpool.
VANAF OKTOBER 2018 TOT APRIL 2019 ZIJN ER VERTREKDATA VOOR DEZE KORTE REIS OP DE MEESTE DINSDAGEN EN DONDERDAGEN.  U KRIJGT DE KANS OM IJSLAND IN DE WINTER TE LEREN KENNEN EN OM OP EEN MAKKELIJKE MANIER UIT TE KIJKEN NAAR HET NOORDERLICHT.

 
 Een korte winterreis naar Reykjavík en het zuiden van IJsland, met een optionele gletsjerwandeling, van 5 dagen en 4 nachten.  Deze relatief goedkope vakantie geeft u werkelijk waar voor uw geld.  Overdag verkennen we het zuidwesten van IJsland met al zijn natuurwonderen en kulturele verrassingen.  Breng twee nachten in de hoofdstad van IJsland door, en twee nachten in het zuiden, een ideale locatie om naar het noorderlicht te zoeken.
 

Hoogtepunten

 • De Blue Lagoon, een warm, blauw meer waar u heerlijk kunt relaxen.
 • De hoofdstad Reykjavík
 • IJsland’s  meest beroemde attracties:de hete bronnen van Geysir en de waterval Gullfoss
 • Skógar, waar u de waterval Skógafoss ziet en het interessante Skógar Volksmuseum bezoekt.
 • IJslandse paarden en een geothermische groentekas
 • Veel informatie over het noorderlicht, en met een beetje geluk ook het noorderlicht zelf.

VERTREKDAGEN & TIJDEN

Op de meeste dinsdagen en donderdagen vanaf begin oktober tot eind april.  Vertrek van elke luchthaven van uw keuze.
 

Data: 

dinsdagen en donderdagen van begin oktober tot eind april.
 

PLAATS VAN VERTREK

Bij aankomst op het vliegveld in Keflavík neemt u de Flybus naar uw hotel in Reykjavík, waar u de volgende ochtend wordt afgehaald.
 

TIJDSDUUR

4 nachten / 5 dagen
 

INBEGREPEN

Het reispakket op IJsland bevat de volgende service:
 • Aankomst- en vertrek bustransfers met de FLYBUS Plus shuttlebus (zonder begeleiding)
 • Volledig begeleide 3-daagse bustocht met een Engels sprekende gids
 • 4-nachten eenvoudige accommodatie, in kleine kamers met eigen douche/wc (zie de informatie hier beneden), of een hotel upgrade
 • Dagelijks ontbijt
 • Entréé Blue Lagoon met handdoek
 • Entréé Skógar volksmuseum
 • Bezoek aan IJslandse paardenstal en geothermische groentekas
 • Twee avonden met noorderlicht programma, met een combinatie van lezingen, film en zoeken naar het noorderlicht, met versnaperingen rond middernacht.
 • Het gebruik van winter-benodigdheden:  eenvoudige stijgijzers voor uw schoenen en een zaklantaarn

NIET INBEGREPEN:

 • Diners
 • Lunches
 • Optionele gletsjerwandeling of noorderlicht boottocht.

PRIJZEN

De prijs zonder vluchten is als volgt
Per persoon, in tweepersoons kamer in hotel Cabin en Árhús  € 835
Extra voor éénpersoons kamer € 155
Per persoon, in tweepersoons kamer in hotel Plaza en Stracta  € 1.095
Extra voor éénpersoons kamer € 535
De prijs voor de vluchten komt hier dan nog bij, maar die verschilt van de ene reis tot de andere, en is ook afhankelijk van wannéér u boekt en waar vandaan u vliegt.  Hoe vroeger u boekt, des te goedkoper zijn de vluchten.   Als richtlijn geldt dat het meestal tussen de € 300 en € 550 per persoon ligt.U kunt de exacte prijs het makkelijkst te weten komen door een vrijblijvende offerte aan te vragen door op de knop SEND INQUIRY te klikken, of een e-mail te sturen naar info@nordictravel.is.
 

NADERE INFORMATIE

ACCOMMODATIE:

Voor dit programma bieden we eenvoudige overnachtingen aan, om een goede prijs te kunnen bieden.  U krijgt waar voor uw geld.  De eerste en laatste nacht brengt u in Hotel Cabin in Reykjavík door, in kamers (10m2) met eigen douche en wc.  Er is een restaurant en een bar.  De 2e en 3e nacht logeert u in de Árhús Huisjes in Hella in het zuiden.  Er zijn daar 23 eenvoudige huisjes met douche en wc, in een grote tuin aan de oever van de rivier.  Deze accommodatie is populair onder actieve gasten en mensen die graag buiten zijn.  Elk huisje heeft een kleine kitchenette en gratis WiFi.  Er is een eenvoudig restaurant, en dichtbij vindt u een zwembad en een supermarkt.
U kunt ook een hotel upgrade voor deze reis boeken.  In Reykjavík zult u dan overnachten in het Centerhotel Plaza in de binnenstad, en in Hella in 24m2 studio kamers met kitchenette in het Stracta Hotel, waar ook een restaurant is, evenals hot pots en een sauna.  Het is ca. 10 minuten lopen (750 m) vanaf het Stracta hotel naar de Árhús huisjes, waar de gids de lezingen over het noorderlicht zal geven. De film over het noorderlicht wordt ook in hotel Stracta vertoond.
 

OPMERKING OVER DINERS:

Diners zijn niet inbegrepen.  In Reykjavik zijn er veel restaurants, zowel voor een snelle hap als voor een chique à la carte menu.  Zowel Árhús Cabins als het Stracta Hotel bieden een klein à la carte menu met een selectie van vis, vlees en vegetarische hoofdgerechten.  Onderweg stoppen we voor lunch in kleine landelijke restaurantjes of cafetaria's bij benzinestations
 

NOORDERLICHT:

Bij deze reis zijn er op twee avonden lezingen en/of film over het noorderlicht, en ook begeleide wandelingen rondom de Árhús huisjes om naar het noorderlicht te zoeken.  Zowel Árhús Cabins en het Stracta Hotel bieden een noorderlicht wek-service aan, als u hier bij de receptie om vraagt.  Deze reis is afhankelijk van het weer, en we kunnen niet garanderen dat u het noorderlicht zult zien.  Noorderlicht wordt in het noordelijke halfrond vanaf september tot in april gezien, maar is alleen zichtbaar als er een heldere hemel is, zonder wolken.  Het noorderlicht is, zoals zoveel natuurwonderen, nogal wispelturig: soms zie je het een poosje, dan verdwijnt het opeens, en komt wél of niet weer terug...  er zit helaas geen aan- en uit-knop aan!  Het vereist dus veel geduld, maar is beslist de moeite waard.  Omdat het een winter-fenomeen is, moet u er op voorbereid zijn om buiten te moeten wachten, dus het is verstandig om u warm aan te kleden, met verschillende lagen, met goede schoenen, handschoenen, mutsen en wat u verder prettig vindt tijdens het wachten.   Voor de best mogelijke foto's bevelen we een statief aan.
 
  BEREKEN DE PRIJS   BOEK ONLINE   STUUR AANVRAAG IN
DAG 1
Dag 1, DINSDAG OF DONDERDAG: WELKOM OP IJSLAND
De Flybus shuttlebus brengt reizigers vanaf het internationale vliegveld Keflavík naar hotel Cabin of hotel Plaza in Reykjavík, waar u overnacht.  We geven u voldoende informatie om op eigen houtje de hoofdstad van Reykjavík te verkennen
 
DAG 2
Dag 2, WOENSDAG OF VRIJDAG: REYKJAVIK STADSTOCHT, DE BLUE LAGOON & HET SCHIEREILAND REYKJANES
Om 09:00 ontmoet u uw gids, die u de hoogtepunten van IJsland's interessante hoofdstad laat zien.  Daarna gaan we naar het schiereiland Reykjanes, met zijn hete bronnen, bergen, vogelrotsen, vuurtorens en vissersdorpjes.  Tegen het einde van de dag genieten we van het warme, mineraalrijke water van de beroemde Blue Lagoon. We overnachten dan twee nachten in eenvoudige huisjes in zuid IJsland.  Het is mogelijk om een upgrade naar studio's in het Stracta hotel te boeken. ' s Avonds geeft de gids u allerlei informatie over het noorderlicht, in het zaaltje bij Árhús Cabins.  En natuurlijk gaat u zodra het donker wordt de tuin in om te zien of er noorderlicht is.
 
DAG 3
Dag 3, DONDERDAG OF ZATERDAG: ZUID IJSLAND, EN EEN OPTIONELE GLETSJERWANDELING
Vandaag rijden we langs de zuidkust naar het gebied aan de voet van de beruchte vulkaan Eyjafjallajökull. We stoppen bij de hoge, smalle waterval Seljalandsfoss die van de berg af valt.  Daarna bezoeken we het volksmuseum van Skógar, met zijn bijzondere collectie van boeren- en huishoudelijke gebruiksvoorwerpen uit IJsland's verleden, en verschillende turf huisjes.  Vlakbij bevindt zich één van de mooiste watervallen van het land, de 60 m hogel Skógafoss.
In de middag kunt u een optionele gletsjerwandeling maken op de gletsjertong Sólheimajökull die vanaf de grote Mýrdalsjökull afdaalt naar de zandvlakten van de kust.  De omgeving, met zijn ruige en majestueuze rotsformaties die door de gletjser geschapen zijn, is spectaculair.  Deze wandeling is veilig en niet moeilijk, en u ontdekt het wonderland van ijsformaties, waterputten en diepe spleten.  Onderhand hoort u ook meer over het gedrag van gletsjers en hun invloed op de natuur.  Er zijn geen technische vereisten, want een ervaren gids laat u zien hoe je de simpele gletsjer apparatuur – zoals stijgijzers en een ijsbijl – gebruikt. Deze basis uitrusting krijgt u voor deze wandeling te leen.  Deze ervaring zal een blijvende herinnering voor u maken.  Het duurt in totaal 3 uur, waarvan 90 minuten op het ijs, en een wandeling van 30-40 minuten vanaf de parkeerplaats naar de gletsjer (en ook 30 min. terug).  De minimum leeftijd voor deze wandeling is 10 jaar.  U moet warme kleding, regenkleding en goede wandelschoenen meebrengen.  Deze wandeling kan alleen op dag 2 direct bij onze gids geboekt worden, en kost ongeveer ISK 14.000 (ca. € 120).  U moet op dag 3 direct aan het bedrijf dat de wandeling organiseert betalen, in IJslandse kronen.  Er wordt alleen baar geld geaccepteerd.
Voor wie niet aan de gletsjerwandeling mee wil doen, gaat de tocht verder langs de kust naar het zwarte strand bij Reynisfjara, vlak bij Vík. 's Avonds is er opnieuw een presentatie over het noorderlicht.  Als de hemel helder is, ziet u misschien hoe het noorderlicht danst in eindeloze variatie van vorm, kleur, patroon en maat.  De tuinen rondom zowel Árhús Cabins als hotel Stracta zijn groot en donker, dus ze zijn een prima locatie om noorderlicht te zien als de natuurlijke omstandigheden goed zijn.
 
DAG 4
Dag 4, VRIJDAG OF ZONDAG: PAARDEN EN DE GOUDEN CIRKEL
's Ochtends leert u het IJslandse paard kennen, met zijn unieke eigenschappen en geschiedenis, en u bezoekt een geothermische groentekas.  Daarna rijden we de "Gouden Cirkel": we zien de stoom van het Geysir gebied al uit de verte.  Er is een verscheidenheid aan hete bronnen en bubbelende poeltjes.  De oorspronkelijke Geysir werkt niet meer, maar in plaats daarvan is er de bron Strokkur ("de Karnton") die elke 5-10 minuten spuit.  Daarna gaan we verder naar Gullfoss, een waterval in twee verdiepingen die 34 meter naar beneden valt, in de rivier Hvítá.  Vervolgens rijden we naar het Þingvellir nationale park, een UNESCO Wereld Erfgoed plaats, voordat we naar Reykjavík terugkeren voor uw laatste nacht, in Hotel Cabin of Centerhotel Plaza. U kunt optioneel nog een noorderlicht boottocht boeken, als het weer veelbelovend is.
 
DAG 5
Dag 5, ZATERDAG OF MAANDAG: VERTREK NAAR HUIS
Individuele transfer met de Flybus shuttlebus vanaf uw hotel in Reykjavík naar het vliegveld in Keflavík.
 
  BEREKEN DE PRIJS   BOEK ONLINE   STUUR AANVRAAG IN
  ZOEK NAAR REIZEN
  NEEM CONTACT MET ONS OP