ZOEK NAAR REIZEN

SEIZOEN
Vóór en Najaar
Zomer
Winter
Travel-Style
Individuele reizen
Groepsreizen
Zomerhuisjesreizen
Duration
1 - 6 dagen
7 - 10 dagen
Meer dan 10 dagen
  LAAT RESULTATEN ZIEN

ZOEK NAAR EXCURSIES

SEIZOEN
Vóór en Najaar
Zomer
Winter
SOORT
BOATTRIP
QUAD RIJDEN
WALVISSAFARI
PAARDRIJDEN
JEEP EXCURSIE
FIETSEN
SNORKELEN/DUIKEN
SNEEUWSCOOTER
WANDELEN
IJSGROT
GEBIEDEN
Reykjavík
Þingvellir (of Reykjavík)
Reykholt (vlakbij Geysir)
Skógar/Sólheimajökull
Skaftafell
Fagurhólsmýri
Jökulsárlón gletsjerlagune
Smyrlabjörg
Egilsstaðir
Húsavík
Mývatn
Hauganes (Eyjafjörður)
Skagafjörður
Hvammstangi
Ísafjörður
Stykkishólmur
  LAAT RESULTATEN ZIEN
4
nights

REKENMACHINE

Reispakket
Datum aankomst op IJsland *
REIS VAN UW VOORKEUR *:
KAMERS-PERSONEN
éénpersoons kamers
tweepersoons kamers
driepersoons kamers

INFORMATIE OVER DE CATEGORIEËN

Dit is de tekst voor de informatie over de categorieën in de rekenmachine
Categorie *  
aantal personen *
AUTO & VLUCHTEN
Auto soort
Aantal autos
Vliegveld/Luchtvaartmaatschappij
Excursies
I would like to add these excursions to my iceland-vacation
 
Let op: onze rekenmachine geeft u alleen een aanwijzing voor de prijs, en is geen bindend prijsaanbod. Vooral de prijzen van de vluchten kunnen erg verschillen, en andere factoren, zoals kinderkorting e.d., zijn niet altijd nauwkeurig te berekenen met de rekenmachine. Maar het geeft u een goed idee van wat u kunt verwachten, en wij zullen u met plezier een definitief aanbod sturen als u contact met ons opneemt.
IJsland Herfstkleuren of liefelijk voorjaar 3 nachten of langer
IJsland Herfstkleuren 
of liefelijk voorjaar 3 nachten of langer
Deze reis is speciaal ontworpen voor mensen die een korte vakantie willen, waarbij ze op een makkelijke manier een indruk van IJsland kunnen krijgen. In de herfst kunt u tijdens deze reis van de prachtige herfstkleuren genieten, terwijl het voorjaar weer een héél andere stemming biedt: ontluikende vegetatie, en vanaf midden mei lammetjes in de weilanden. Een groot voordeel is, dat u 3 nachten in hetzelfde hotel overnacht, waardoor u niet elke dag met koffers hoeft te sjouwen. De locatie, in Selfoss, is enorm handig en u kunt van daaruit makkelijk verschillende interessante tochtjes maken, alle kanten op, zonder vaak dezelfde weg héén en terug te moeten rijden. Kortom, een korte vakantie die ook heel geschikt is voor mensen met kinderen. En natuurlijk kunt u de reis verlengen, met zo veel dagen als u maar wilt.

Hoogtepunten

 • IJslands beroemdste hoogtepunten: het hete bronnen gebied van Geysir en de waterval Gullfoss
 • Het Þingvellir nationale park, waar IJsland's oude parlement bijeen kwam
 • De hoofdstad Reykjavík
 • De Blue Lagoon, een warm, blauw meer waar je heerlijk kunt relaxen
 • En nog véél  meer…. Vooral als u de reis langer maakt.  Zie de uitgebreide routebeschrijving voorbij de rekenmachine.

Practische informatie

 • Deze reis is speciaal voor het vóór en najaar ontworpen, als korte vakantie voor wie snel met IJsland kennis wil maken. 
 • De reis duurt 5 dagen en 4 nachten, maar kan verlengd worden met nét zo veel dagen als u maar wilt.
 • De reis kan gedaan worden in elk type auto,.
 • U rijdt van 200 tot 400 km per dag
 • U slaapt maar in één hotel, centraal gelegen tussen alle bezienswaardigheden van IJsland in, dus u hoeft niet elke dag koffers te pakken!
 • Om prijzen te vinden, kunt u onze rekenmachine gebruiken. Daar kunt u de prijzen voor het pakket van uw keuze op eenvoudige wijze vinden, zonder dat u hoeft te boeken.
  BEREKEN DE PRIJS   BOEK ONLINE   STUUR AANVRAAG IN

Reisprogramma

DAG 1
Dag 1: KEFLAVÍK-BLUE LAGOON-SELFOSS
U vliegt naar het vliegveld van Keflavík, waar u meteen na aankomst uw huurauto ophaalt. Als u in de namiddag aankomt, kunt u de beroemde Blue Lagoon bezoeken, waar het warme water een enorme verscheidenheid van mineralen bevat. Na een verfrissend bad in de bizarre omgeving van lavavelden en een geothermische centrale, rijdt u naar uw accommodatie in Selfoss. Als uw vlucht laat in de avond aankomt, rijdt u direct naar uw accommodatie, maar dan heeft u in de meeste gevallen de gelegenheid om de Blue Lagoon op uw laatste dag te bezoeken.
DAG 2
Dag 2: ÞINGVELLIR-GEYSIR-GULLFOSS
De hoogtepunten voor vandaag zijn het Geysir gebied, waar de beroemde bron Strokkur elke 10 minuten een enorme zuil water en stoom de lucht in spuit. Er zijn ook van allerlei kokende en bubbelende bronnen, en er is een interessante tentoonstelling over Geysir. Hierna rijdt u verder naar Gullfoss, één van de mooiste en zeker de beroemdste waterval van IJsland. Van daar rijdt u naar het nationale park Þingvellir, waar het oude parlement zitting hield. Dit is ook een gebied van grote interesse voor geologen, omdat het precies op de mid-Atlantische rug ligt, waar twee aardkostplaten bij elkaar komen. U kunt wandelen door één van de grote spleten die zo karakteristiek zijn voor dit gebied. Hierna kunt u nog naar Nesjavellir rijden, waar de natuurlijke hitte in de bodem gebruikt wordt om heet water te produceren, dat door pijpleidingen naar Reykjavík getransporteerd wordt voor de verwarming van huizen. U kunt deze pijpleidingen naar de stad toe volgen, en de hoofdstad bezoeken. Er zijn veel musea en galerieën, twee overdekte winkelcentra, winkelstraten, een botanische tuin, een klein huisdierentuintje, fantastische zwembaden, bowling hallen, fitness centra en nog véél meer. Daarna rijdt u terug naar Selfoss.
DAG 3
Dag 3: SELFOSS-ZUIDKUST-SELJALANDSFOSS-SKÓGAR-DYRHÓLAEY-VÍK
's Ochtends begint u uw tocht door naar het oosten Selfoss uit te rijden. Van hier ligt de weg door kleinere dorpjes, Hella en Hvolsvöllur. Dan komt u bij de waterval Seljalandsfoss, waar u achter langs kunt lopen (als u het niet erg vindt om een beetje nat te worden!). Hierna kunt u het gehucht Skógar bezoeken. Daar bevindt zich de schitterende waterval Skógafoss – een 60 m hoog gordijn van water – en een interessant volksmuseum, waar u van alles over het verleden op IJsland te weten kunt komen. Eventueel kunt u hierna naar de gletsjertong Sólheimajökull rijden, om die van dichtbij te bekijken. Daarna kunt u naar Reynishverfi rijden om het zwarte strand te zien. Vanaf het dorpje Vík rijdt u dan weer terug naar uw hotel in Selfoss.
DAG 4
Dag 4: SELFOSS-KEFLAVÍK-NEDERLAND
Afhankelijk van de tijd waarop uw vlucht vertrekt, rijdt u óf 's ochtends vroeg terug naar Keflavík, óf u heeft nog wat meer tijd om van de stad te genieten of het schiereiland Reykjanes te bezoeken voordat u terug naar huis vliegt.

Mogelijkheden voor dagtochten gedurende extra dagen:

 • Een hele dag in Reykjavík
 • Een dagtocht naar het schitterende dal Þjórsárdalur
 • Een dagtocht naar Borgarfjörður
 • Een dagtocht rondom het schiereiland Reykjanes
 • Een rustig dagje in de omgeving van Selfoss
 • Een bezoek aan de Westman Eilanden
 • En nog méér…!
  BEREKEN DE PRIJS   BOEK ONLINE   STUUR AANVRAAG IN

  RECOMMENDED EXCURSIONS

Reykjavík - Landmannalaugar en Hekla jeep excursie
Reykjavík - Walvissafari boottocht
Reykjavík - Landmannalaugar en Hekla jeep excursie
Reykjavík - Walvissafari boottocht
  ZOEK NAAR REIZEN
  NEEM CONTACT MET ONS OP