ZOEK NAAR REIZEN

SEIZOEN
Vóór en Najaar
Zomer
Winter
Travel-Style
Individuele reizen
Groepsreizen
Zomerhuisjesreizen
Duration
1 - 6 dagen
7 - 10 dagen
Meer dan 10 dagen
  LAAT RESULTATEN ZIEN

ZOEK NAAR EXCURSIES

SEIZOEN
Vóór en Najaar
Zomer
Winter
SOORT
BOATTRIP
QUAD RIJDEN
WALVISSAFARI
PAARDRIJDEN
JEEP EXCURSIE
FIETSEN
SNORKELEN/DUIKEN
SNEEUWSCOOTER
WANDELEN
IJSGROT
GEBIEDEN
Reykjavík
Þingvellir (of Reykjavík)
Reykholt (vlakbij Geysir)
Skógar/Sólheimajökull
Skaftafell
Fagurhólsmýri
Jökulsárlón gletsjerlagune
Smyrlabjörg
Egilsstaðir
Húsavík
Mývatn
Hauganes (Eyjafjörður)
Skagafjörður
Hvammstangi
Ísafjörður
Stykkishólmur
  LAAT RESULTATEN ZIEN
7
nights

REKENMACHINE

Reispakket
Datum aankomst op IJsland *
REIS VAN UW VOORKEUR *:
KAMERS-PERSONEN
éénpersoons kamers
tweepersoons kamers
driepersoons kamers

INFORMATIE OVER DE CATEGORIEËN

Dit is de tekst voor de informatie over de categorieën in de rekenmachine
Categorie *  
aantal personen *
AUTO & VLUCHTEN
Auto soort
Aantal autos
Vliegveld/Luchtvaartmaatschappij
Excursies
I would like to add these excursions to my iceland-vacation
 
Let op: onze rekenmachine geeft u alleen een aanwijzing voor de prijs, en is geen bindend prijsaanbod. Vooral de prijzen van de vluchten kunnen erg verschillen, en andere factoren, zoals kinderkorting e.d., zijn niet altijd nauwkeurig te berekenen met de rekenmachine. Maar het geeft u een goed idee van wat u kunt verwachten, en wij zullen u met plezier een definitief aanbod sturen als u contact met ons opneemt.
Rondom IJsland 7 nachten
Rondom IJsland 7 nachten
Dit is een reis voor wie lekker op zijn gemakje van IJsland wil genieten. U kunt tussen twee varianten kiezen, één reis die vooral de zuidkust bezoekt, en een andere waar het focus op de zuidwest hoek ligt. De zuidwest variant is voor de winter iets geschikter dan de zuid variant, die juist in de herfst veel mogelijkheden biedt. Bij de zuid variant is er ook een klein verschil of u 3, of 4 nachten in Kirkjubæjarklaustur overnacht. Een reis die op donderdag begint en 3 nachten in Kirkjubæjkarklaustur blijft, is geschikter voor mensen die meer tijd in Reykjavík willen spenderen, terwijl een reis die op zondag begint en 4 nachten in Kirkjubæjarklaustur heeft, meer mogelijkheden geeft voor wandelaars. U logeert in twee verschillende zomerhuisjes, 3 of 4 nachten. Als u wilt kunt u de reis met een nacht in een hotel in Reykjavík verlengen, aan het begin of aan het einde, of zelfs met 3 of 4 nachten in een zomerhuisje. De hoogtepunten variëren natuurlijk, al naar gelang welke versie u kiest maar u heeft in elk geval de gelegenheid om op uw gemakje een deel van IJsland goed te leren kennen, zonder elk moment koffers te hoeven pakken. En natuurlijk is een verblijf in zomerhuisjes relatief goedkoop, omdat u zelf kunt koken en niet in dure restaurants hoeft te eten. Dit is natuurlijk ook een reis die speciaal geschikt is voor mensen met kinderen! Tenslotte: als u in de winter een kans wilt hebben om het Noorderlicht te zien, dan is een verblijf in een zomerhuisje buiten de stad natuurlijk de beste manier

Hoogtepunten

 • Borgarfjörður  met de Hraunfossar watervallen en IJslands grootste hete bron
 • Het schiereiland Snæfellsnes met de vogelrotsen bij Arnarstapi, schitterende basalt formaties en de gletsjer Snæfellsjökull
 • Het gletsjermeer Jökulsárlón met de ronddrijvende ijsbergen
 • Het Skaftafell nationale park en de waterval Svartifoss
 • Skógar, waar u de waterval Skógafoss en het interessante Skógar Volksmuseum vindt
 • IJslands beroemdste hoogtepunten: het hete bronnen gebied van Geysir en de waterval Gullfoss
 • Het Þingvellir nationale park, waar IJslands oude parlement bijeen kwam
 • De hoofdstad Reykjavík
 • De Blue Lagoon, een warm, blauw meer waar je heerlijk kunt relaxen
 • En nog véél meer…. Zie de uitgebreide routebeschrijving voorbij de rekenmachine.

Practische informatie

 • Deze reis is alleen buiten het hoogseizoen beschikbaar (dwz. tot 9 juni als vertrekdag, en daarna weer vanaf 22 augustus).
 • De reis duurt 8 dagen en 7 nachten, maar kan op verschillende manieren verlengd worden.
 • De reis kan gedaan worden in elk type auto.
 • U rijdt van 200 tot 300 km per dag, met een totaal van ca. 1.700 km gedurende de week.
 • BELANGRIJK: De wisseldagen van de zomerhuisjes zijn ALLEEN op donderdagen en zondagen, dus u kunt alleen van zondag tot donderdag, of van donderdag tot zondag in elk huisje verblijven.  Als u op andere weekdagen wilt aankomen of vertrekken, is het altijd mogelijk de reis te verlengen met één of meer nachten in een hotel.
 • Om prijzen te vinden, kunt u onze rekenmachine gebruiken. Daar kunt u de prijzen voor het pakket van uw keuze op eenvoudige wijze vinden, zonder dat u hoeft te boeken.
  BEREKEN DE PRIJS   BOEK ONLINE   STUUR AANVRAAG IN
DAG 1
Dag 1: NEDERLAND-IJSLAND-BLUE LAGOON-KEFLAVÍK/REYKJAVÍK
U vliegt naar het vliegveld van Keflavík, waar u meteen na aankomst uw huurauto ophaalt. Als u in de namiddag aankomt, kunt u de beroemde Blue Lagoon bezoeken, waar het warme water een enorme verscheidenheid van mineralen bevat. Na een verfrissend bad in de bizarre omgeving van lavavelden en een geothermische centrale, rijdt u naar uw accommodatie in de buurt van Keflavík of in Reykjavík. Als uw vlucht laat in de avond aankomt, rijdt u direct naar uw accommodatie, maar dan heeft u in de meeste gevallen de gelegenheid om de Blue Lagoon op uw laatste dag te bezoeken.
DAG 2
Dag 2: HRAUNFOSSAR-REYKHOLT-DEILDARTUNGUHVER-SNÆFELLSNES-ARNARSTAPI-STYKKISHÓLMUR
U begint uw reis met een rit naar de provincie Borgarfjörður , waar u de mysterieuze watervallen Hraunfossar bezoekt,evenals het dorpje Reykholt waar in de 13e eeuw al een "hot pot" gebouwd werd (die u nog kunt zien!), en IJslands grootste hete bron Deildartunguhver . Van daar rijdt u naar het westen, naar het schiereiland Snæfellsnes. Aan de zuidkant vindt u vlak land en boerderijen, en aan het einde ligt de schitterende gletsjer Snæfellsjökull. Bij Arnarstapi kunt u in het broedseizoen veel vogels zien, en ook wonderbaarlijke basalt formaties. Vervolgens rijdt u langs de noordkant van het schiereiland, dat gekenmerkt wordt door de vele vissersdorpjes. U overnacht óf in één van deze dorpjes aan de noordkant van Snæfellsnes, óf nog wat verderop in de richting van Hrútafjörður.
DAG 3
Dag 3: HRÚTAFJÖRÐUR-AKUREYRI-GOÐAFOSS-MÝVATN
Vandaag rijdt u verder langs Snæfellsnes en daarna gaat het over de bergpas Laxárdalsheiði naar de fjord Hrútafjörður en door de provincie Húnavatnssýsla. In dit gebied vindt u behoorlijk wat landbouw, en de aangrenzende provincie Skagafjörður staat bekend om de fokkerij van de IJslandse paarden. U kunt het Glaumbær museum, een oude turfboerderij, bezoeken. Daarna gaat het over de imposante bergpas Öxnadalsheiði (550 m) naar Akureyri, het belangrijkste stadje van het noorden. Nadat u hier een kijkje heeft genomen, rijdt u verder via de waterval Goðafoss naar het meer Mývatn. Aangezien u hier overnacht, kunt u zowel de rest van de middag als de avond hier besteden, om de vele mooie plekjes te bekijken. Bij Skútustaðir zijn er pseudo-kraters, en Dimmuborgir is een schitterend lava-labyrinth met vreemde lava formaties die aan de vegetatie goede beschutting bieden. Hier kunt u een leuke wandeling maken, van 10 minuten tot 2 of 3 uur. Een andere bezienswaardigheid zijn de solfataren van Námaskarð (Hverarönd), waar u grijze, kokende modderpoelen vindt, met gele zwavelafzettingen en een onvergetelijke geur. Tenslotte is het geen slecht idee om nog even te relaxen in het natuurlijke hete water van de Nature Baths. Overnachting in de buurt van Mývatn.
DAG 4
Dag 4: HÚSAVÍK-TJÖRNES-ÁSBYRGI-DETTIFOSS-EGILSSTAÐIR 
Als u wilt kunt u vanochtend nog wat meer tijd in het Mývatn gebied besteden. Daarna rijdt u naar het schiereiland Tjörnes waar u uw eerste stop in het vissersdorp Húsavík maakt. Als u wilt kunt u hier een walvissafari maken (duurt ongeveer 3 uur). Daarna rijdt u verder langs de kust van het schiereiland naar de hoefijzer-vormige kloof Ásbyrgi , waar u een korte wandeling door een klein maar fraai bosje kunt maken. Dan rijdt u het nationale park van Jökulsárgljúfur binnen, waar u de waterval Hafragilsfoss kunt bezoeken. En natuurlijk mag u Dettifoss niet missen, een 44 m hoge waterval die de krachtigste van Europa is. Hierna rijdt u verder over de hoogvlakte Möðrudalsheiði en daarna door het dal Jökuldalur naar Egilsstaðir, het belangrijkste stadje van het oosten, waar u overnacht.
DAG 5
Dag 5: OOSTFJORDEN-DJÚPIVOGUR-HÖFN-JÖKULSÁRLÓN. 
Vandaag rijdt u langs de oostfjorden, waar u een bezoekje kunt brengen aan de beroemde Stenenverzameling van Petra. U rijdt verder over kronkelige wegen waar u schitterende uitzichten kunt hebben. U kunt het vissersdorpje Djúpivogur bezoeken, en daarna rijdt u verder naar Höfn, een iets groter stadje met een belangrijke visserijhaven. Van hier rijdt u verder langs de gletsjer Vatnajökull, en als het weer meewerkt krijgt u fantastische blikken op Europa's grootste gletsjer. Vervolgens komt u bij de Jökulsárlón gletsjerlagune aan, waar enorme ijsbergen in drijven. U kunt een boottochtje maken, met een amfibie-boot of met een zodiac. U overnacht in deze omgeving, ergens tussen Höfn en Skaftafell.
DAG 6
Dag 6: SKAFTAFELL-ZUIDKUST-VÍK-SKOGAR-SELFOSS 
Vandaag heeft u de gelegenheid om het nationale park van Skaftafell te bezoeken, waar u onder andere een wandeling (1½ uur) naar de waterval Svartifoss kunt maken. Hierna rijdt u over de zwarte zandvlakte Skeiðarársandur, die ontstaan is door overstromingen van smeltwater, meestal na vulkaanuitbarstingen onder de gletsjer Vatnajökull. Vervolgens kunt u de basaltzuilen bij Dverghamrar bezoeken, voordat u het dorpje Kirkjubæjarklaustur bereikt. Daar vandaan gaat de tocht weer verder over de zandvlakte van Mýrdalssandur naar het dorpje Vík. Even verder kunt u een bezoek brengen aan Dyrhólaey (vanaf ca. 25 juni tot midden augustus) waar u papegaaiduikers van heel dichtbij kunt zien. Hierna kunt u naar de gletsjertong Sólheimajökull rijden om deze van dichtbij te bekijken, en daarna komt u bij Skógar waar u de waterval Skógafoss zult zien, en het interessante volksmuseum kunt bezoeken. Tenslotte brengt u een bezoek aan een hele speciale waterval, Seljalandsfoss, waar u achter langs kunt lopen. Tenslotte gaat de tocht verder door boerenland, naar de omgeving van Selfoss, waar u overnacht.
DAG 7
Dag 7: GULLFOSS-GEYSIR-ÞINGVELLIR-REYKJAVÍK 
Dit is de dag waarop u de beroemdste attracties bezoekt. Eerst rijdt u naar de waterval Gullfoss, en daarna bekijkt u het hete bronnen gebied van Geysir, waar de beroemde bron Strokkur elke 10 minuten een enorme zuil water en stoom omhoog spuit. Er zijn ook talloze andere bubbelende en kokende bronnen. Hier vandaan rijdt u naar het nationale park Þingvellir, waar het oorspronkelijke parlement van IJsland in 930 werd gesticht. Dit is ook een heel interessant gebied vanuit geologisch standpunt, want het ligt precies op de mid-Atlantische rug, waar twee aardkorstplaten elkaar ontmoeten. Daarom zijn er veel spleten in de bodem in dit gebied. Vanaf Þingvellir rijdt u tenslotte naar Reykjavík, en u hebt het grootste deel van de middag om van de hoofdstad te genieten. Er is van alles te zien, u kunt er makkelijk winkelen, en een gezellig avondje uit is natuurlijk ook een mogelijkheid! U overnacht in Reykjavík (eventueel in Keflavík als u dat liever wilt, als u de volgende ochtend een vroege vlucht heeft)
DAG 8
Dag 8: KEFLAVÍK-NEDERLAND 
U rijdt terug naar het vliegveld Keflavík voor uw vlucht terug naar huis. Als u een late vlucht heeft kunt u nu de Blue Lagoon bezoeken.
Opmerking: We behouden ons het recht voor, om deze reis in omgekeerde volgorde te boeken, als dit beter uitkomt.
  BEREKEN DE PRIJS   BOEK ONLINE   STUUR AANVRAAG IN

  RECOMMENDED EXCURSIONS

Húsavík - Walvissafari boottocht
Jökulsárlón gletsjerlagune - Jökulsárlón amfibietrip
Skaftafell - Gletsjerwandeling Svínafellsjökull
Skógar/Sólheimajökull - Sneeuwscootertocht op Mýrdalsjökull
Stykkishólmur - Uniek avontuur, boottocht
Húsavík - Walvissafari boottocht
Jökulsárlón gletsjerlagune - Jökulsárlón amfibietrip
Skaftafell - Gletsjerwandeling Svínafellsjökull
Skógar/Sólheimajökull - Sneeuwscootertocht op Mýrdalsjökull
Stykkishólmur - Uniek avontuur, boottocht
  ZOEK NAAR REIZEN
  NEEM CONTACT MET ONS OP