ZOEK NAAR REIZEN

SEIZOEN
Vóór en Najaar
Zomer
Winter
Travel-Style
Individuele reizen
Groepsreizen
Zomerhuisjesreizen
Duration
1 - 6 dagen
7 - 10 dagen
Meer dan 10 dagen
  LAAT RESULTATEN ZIEN

ZOEK NAAR EXCURSIES

SEIZOEN
Vóór en Najaar
Zomer
Winter
SOORT
BOATTRIP
QUAD RIJDEN
WALVISSAFARI
PAARDRIJDEN
JEEP EXCURSIE
FIETSEN
SNORKELEN/DUIKEN
SNEEUWSCOOTER
WANDELEN
IJSGROT
GEBIEDEN
The Beach Ride
Reykjavík
Skógar/Sólheimajökull
Skaftafell
Fagurhólsmýri
Jökulsárlón gletsjerlagune
Smyrlabjörg
Húsavík
Mývatn
Hauganes (Eyjafjörður)
Skagafjörður
Stykkishólmur
  LAAT RESULTATEN ZIEN
Relaxen op IJsland, Noorderlicht in de winter 7 nachten
Relaxen op IJsland, Noorderlicht in de winter 7 nachten
Dit is een reis voor wie lekker op zijn gemakje van IJsland wil genieten. U kunt tussen twee varianten kiezen, één reis die vooral de zuidkust bezoekt, en een andere waar het focus op de zuidwest hoek ligt. De zuidwest variant is voor de winter iets geschikter dan de zuid variant, die juist in de herfst veel mogelijkheden biedt. Bij de zuid variant is er ook een klein verschil of u 3, of 4 nachten in Kirkjubæjarklaustur overnacht. Een reis die op donderdag begint en 3 nachten in Kirkjubæjkarklaustur blijft, is geschikter voor mensen die meer tijd in Reykjavík willen spenderen, terwijl een reis die op zondag begint en 4 nachten in Kirkjubæjarklaustur heeft, meer mogelijkheden geeft voor wandelaars. U logeert in twee verschillende zomerhuisjes, 3 of 4 nachten. Als u wilt kunt u de reis met een nacht in een hotel in Reykjavík verlengen, aan het begin of aan het einde, of zelfs met 3 of 4 nachten in een zomerhuisje. De hoogtepunten variëren natuurlijk, al naar gelang welke versie u kiest maar u heeft in elk geval de gelegenheid om op uw gemakje een deel van IJsland goed te leren kennen, zonder elk moment koffers te hoeven pakken. En natuurlijk is een verblijf in zomerhuisjes relatief goedkoop, omdat u zelf kunt koken en niet in dure restaurants hoeft te eten. Dit is natuurlijk ook een reis die speciaal geschikt is voor mensen met kinderen! Tenslotte: als u in de winter een kans wilt hebben om het Noorderlicht te zien, dan is een verblijf in een zomerhuisje buiten de stad natuurlijk de beste manier!

Hoogtepunten

 • Borgarfjörður  met de Hraunfossar watervallen en IJslands grootste hete bron
 • Het schiereiland Snæfellsnes met de vogelrotsen bij Arnarstapi, schitterende basalt formaties en de gletsjer Snæfellsjökull
 • Het gletsjermeer Jökulsárlón met de ronddrijvende ijsbergen
 • Het Skaftafell nationale park en de waterval Svartifoss
 • Skógar, waar u de waterval Skógafoss en het interessante Skógar Volksmuseum vindt
 • IJslands beroemdste hoogtepunten: het hete bronnen gebied van Geysir en de waterval Gullfoss
 • Het Þingvellir nationale park, waar IJslands oude parlement bijeen kwam
 • De hoofdstad Reykjavík
 • De Blue Lagoon, een warm, blauw meer waar je heerlijk kunt relaxen
 • En nog véél meer…. Zie de uitgebreide routebeschrijving hier beneden.

Practische informatie

 • Deze reis is alleen buiten het hoogseizoen beschikbaar (dwz. tot 9 juni als vertrekdag, en daarna weer vanaf 22 augustus).
 • De reis duurt 8 dagen en 7 nachten, maar kan op verschillende manieren verlengd worden.
 • De reis kan gedaan worden in elk type auto.
 • U rijdt van 200 tot 300 km per dag, met een totaal van ca. 1.700 km gedurende de week.
 • BELANGRIJK: De wisseldagen van de zomerhuisjes zijn ALLEEN op donderdagen en zondagen, dus u kunt alleen van zondag tot donderdag, of van donderdag tot zondag in elk huisje verblijven.  Als u op andere weekdagen wilt aankomen of vertrekken, is het altijd mogelijk de reis te verlengen met één of meer nachten in een hotel.
 • Om een exacte prijs te vinden, kunt u ons om een vrijblijvende offerte vragen.
 • De prijs hieronder geldt voor de periode oktober-april.

PRIJS PER PERSOON (INCL. VLUCHTEN, HOTELS MET ONTBIJT EN KLEINSTE HUURAUTO):

€ 1382,-

  BOEK ONLINE   STUUR AANVRAAG IN

Reisprogramma Zuidwest variant

DAG 1
Dag 1 (donderdag of zondag) vlucht naar IJSLAND-BORGARFJÖRÐURU vliegt naar het vliegveld van Keflavík, waar u meteen na aankomst uw huurauto ophaalt. Daarna gaat u van start, en rijdt u eerst naar Reykjavík, waar u eventueel nog wat inkopen kunt doen. Daarna rijdt u naar uw huisje in Borgarfjörður.
DAG 2
Dag 2 (vrijdag of maandag): HRAUNFOSSAR-REYKHOLT-DEILDARTUNGUHVER-HÚSAFELLVandaag maakt u een excursie door de provincie Borgarfjörður , waar van alles te zien is: Eerst bezoekt u IJslands waterrijkste hete bron, Deildartunguhver, vanwaar huizen tot aan 60 km verderop van heet water worden voorzien. Dan komt u in het dorpje Reykholt aan, waar in de 13e eeuw al een "hot pot" gebouwd werd (die u nog kunt zien!), en van daar rijdt u naar de watervallen Hraunfossar, die mysterieus uit de lava naar beneden vallen. Tenslotte kunt u nog een kijkje nemen in het vakantieoord Húsafell, waar een oud berkenbos is, en een leuk zwembad. Van daar rijdt u terug naar uw huisje.
DAG 3
Dag 3 (zaterdag of dinsdag): SNÆFELLSNES: ARNARSTAPI-DJÚPALÓNSSANDUR-STYKKISHÓLMUR Vandaag maakt u een interessante tocht rondom het schiereiland Snæfellsnes. Vanuit Borgarnes, een dorp waar een bezoek aan het Settlement Museum de moeite waard is, rijdt u langs de zuidzijde van het schiereiland, waar u ook een koude mineralenbron kunt bekijken. Bij Arnarstapi kunt u in het broedseizoen veel vogels zien, o.a. drieteenmeeuwen en noordse sterns, en ook wonderbaarlijke basalt formaties. Verder gaat het naar het dorpje Hellnar, waar een bezoekerscentrum voor het nationale park van Snæfellsnes is. Dan kunt u een kijkje nemen bij de vogelrots van Þúfubjarg, en daarna is het de moeite waard om naar het zwarte strand van Djúpalónssandur te wandelen. Bij goed weer kunt u fantastische uitzichten over de gletsjer Snæfellsjokull hebben. Dit is ook een oude vulkaan, zoals aan de vele lavavelden rondom de berg goed te zien is. Hierna rijdt u verder langs de noordkant van het schiereiland, waar zich verschillende vissersdorpjes bevinden, o.a. Stykkishólmur, wat beslist een bezoekje waard is. Van daar rijdt u terug naar uw huisje.
DAG 4
Dag 4 (zondag of woensdag): REYKJAVÍKDeze dag kunt u gebruiken om de hoofdstad van IJsland te bezoeken. Vandaag kunt u de geneugten van Reykjavík uitproberen. Er zijn winkels, musea en een heleboel bezienswaardigheden, zoals de grote kerk Hallgrímskirkja, het gebouw Perla waar een koepel op heetwater reservoirs gebouwd is, vanwaar u een fantastisch uitzicht over de stad heeft, en de botanische tuin "Grasagarður". U kunt ook een walvissafari vanuit Reykjavík maken. Na uw dagje in de stad rijdt u verder naar het volgende huisje in de buurt van Hveragerðir/Geysir (zondag) of terug naar uw huisje in Borgarfjörður (woensdag)
DAG 5
Dag 5: (maandag of donderdag) REYKJANES- BLUE LAGOON-KRÍSUVÍKVandaag kunt u een excursie rondom het schiereiland Reykjanes maken, met een bezoekje aan de kerk van Bessastaðir en aan de kokende modderpoelen van Krísuvík. Het hoogtepunt van deze tocht is een bezoek aan de beroemde Blue Lagoon, een meer gevuld met natuurlijk warm water, rijk aan van allerlei mineralen. Een bad in deze bizarre omgeving van lavavelden en een geothermische centrale is een bijzondere belevenis! Tenslotte rijdt u naar uw huisje bij Hveragerði/Geysir.
DAG 6
Dag 6: (dinsdag of vrijdag) ÞINGVELLIR-GEYSIR-GULLFOSSEerst rijdt u door een schitterend landschap naar het nationale park Þingvellir, waar het oorspronkelijke parlement van IJsland in 930 werd gesticht. Dit is ook een heel interessant gebied van een geologisch standpunt, want het ligt precies op de mid-Atlantische rug, waar twee aardkorstplaten elkaar ontmoeten. Daarom zijn er veel spleten in de bodem in dit gebied. Van hier rijdt u naar Laugarvatn voor uw overnachting. In dit dorpje kunt u een bezoek brengen aan het Fontana Spa. Daarna heeft u goed de tijd om het beroemde hete bronnen gebied van Geysir te bezoeken, waar de bron Strokkur elke 10 minuten een enorme zuil water en stoom omhoog spuit. Er zijn ook talloze andere bubbelende en kokende bronnen. Hier vandaan rijdt u naar Gullfoss, IJslands beroemdste waterval. Na dit bezoek kunt u via de kloof Brúarhlöð, het dorp Flúðir en de mooie moderne kerk van Skálholt terug rijden naar uw huisje.
DAG 7
Dag 7 (woensdag of zaterdag): Vandaag volgt u de zuidkust naar het oosten, en uw eerste stop maakt u bij Seljalandsfoss. Deze bijzondere waterval is anders dan de meeste andere: je kunt er achter langs lopen. Hierna rijdt u naar het gehucht Skógar, waar de waterval Skógafoss een 60 m hoog gordijn van water vormt. Hier kunt u ook het interessante volksmuseum van Skógar bezoeken, en van alles te weten komen over het leven op IJsland in de 19e en vroege 20e eeuw. De gletsjertong Sólheimajökull staat vervolgens op het programma, want u kunt hier vrij dicht tot aan de gletsjer rijden, dus u kunt hem van dichtbij bekijken. Op de vogelrots Dyrhólaey (25 juni – midden augustus) kunt u de papegaaiduikers heel goed zien, want u kunt er heel dicht bij komen. Na een kijkje in het dorpje Vík rijdt u terug naar uw huisje.
DAG 8
Dag 8: (donderdag of zondag) KEFLAVÍK-NEDERLAND 
U rijdt terug naar het vliegveld Keflavík voor uw vlucht terug naar huis. 
Opmerking: We behouden ons het recht voor, om deze reis in omgekeerde volgorde te boeken, als dit beter uitkomt.


Reisprogramma Zuid variant

 
DAG 1
Dag 1 (donderdag of zondag) NEDERLAND-IJSLAND-KIRKJUBÆJARKLAUSTURU vliegt naar het vliegveld van Keflavík, waar u meteen na aankomst uw huurauto ophaalt. Daarna gaat u van start, en rijdt u eerst naar Reykjavík, waar u eventueel nog wat inkopen kunt doen. Daarna rijdt u langs de zuidkust naar uw huisje in Kirkjubæjarklaustur. Dit is een lange tocht, maar  u rijdt ook deze route weer terug later tijdens uw reis, dus dan heeft u goed de tijd om alles op uw gemakje te bekijken, want er is langs deze route veel te zien.
DAG 2
Dag 2: (vrijdag of maandag) OMGEVING KIRKJUBÆJARKLAUSTUR Na uw lange dag gisteren, is het vandaag prettig om een vrij rustige dag te hebben. U kunt bijvoorbeeld vanuit Kirkjubæjarklaustur naar de waterval Systrafoss wandelen. U kunt ook een kort tochtje maken naar de prachtige kloof Fjaðrárgljúfur, waar u ook een eindje kunt wandelen. En in Kirkjubæjarklaustur vindt u ook een klein zwembad, waar het fijn relaxen is!
DAG 3
Dag 3 (zaterdag of dinsdag): SKAFTAFELL-JÖKULSÁRLÓN Onderweg verder naar het oosten kunt u een stop inlassen bij de basaltzuilen van Dverghamrar, voordat u over de zandvlakte Skeiðarársandur naar Skaftafell rijdt. In dit nationale park kunt u heel wat tijd doorbrengen. U kunt bv. naar de waterval Svartifoss wandelen, met zijjn schitterende regelmatige basaltzuilen (ca 1½ uur). Maar het volgende hoogtepunt is ook een plaats waar u flink wat tijd nodig hebt: het gletsjermeer Jökulsárlón. In deze lagune drijven kolossale ijsbergen, die u vanaf de rand goed kunt zien. Maar als u ze nóg beter wilt zien, kunt u een boottochtje maken met een amfibievaartuig of met een zodiac. U kunt ook een leuke wandeling langs de oever van het meer maken, of over het strand. Hierna rijdt u terug naar uw huisje.
DAG 4
Dag 4 (zondag of woensdag): ZUIDKUST OF SKAFTAFELL Als de vierde dag op zondag valt, rijdt u vandaag terug naar het westen, langs de zuidkust. Onderweg kunt u dan alles bekijken wat er op deze route te zien valt: Eerst rijdt u over de zandvlakte Mýrdalssandur naar Vík, een klein dorpje aan het zwarte strand. Niet ver van Vík kunt u (25 juni-midden augustus) naar Dyrhólaey rijden, om de papegaaiduikers te zien die daar broeden. Het is een weggetje met haarspeldbochten, maar het is de moeite waard! U heeft van hier ook een mooi uitzicht over de gletsjer Mýrdalsjökull (bij goed weer!). Vervolgens kunt u naar de gletsjertong Sólheimajökull rijden en deze van dichtbij bekijken. Hierna bevelen we een stop in Skógar aan: u vindt daar een fantastisch volksmuseum en een schitterende, 60 m hoge waterval (Skógafoss). Hierna rijdt u verder naar de waterval Seljalandsfoss, die een speciale eigenschap heeft, je kunt er achter langs lopen. Van hier rijdt u verder naar uw huisje in de omgeving van Hveragerði.
Als de vierde dag op woensdag valt, blijft u nog één nacht langer in het Kirkjubæjarklaustur gebied, en kunt u deze dag wat meer aandacht aan het nationale park geven. Speciaal voor wandelaars zijn de mogelijkheden hier vrijwel onuitputtelijk en u kunt ook verschillende excursies ondernemen. Eventueel kunt u ook naar Hof, 32 km ten oosten van Skaftafell rijden, en een excursie naar Ingólfshöfði maken (zie excursies).
DAG 5
Dag 5 (maandag of donderdag): REYKJANES OF ZUIDKUSTAls de vijfde dag op maandag valt, kunt u vandaag een excursie naar Reykjanes maken, met een bezoekje aan de kerk van Bessastaðir en aan de kokende modderpoelen van Krísuvík. Het hoogtepunt van deze tocht is een bezoek aan de beroemde Blue Lagoon, een meer gevuld met natuurlijk warm water, rijk aan van allerlei mineralen. Een bad in deze bizarre omgeving van lavavelden en een geothermische centrale is een bijzondere belevenis! Tenslotte rijdt u terug naar uw huisje.
Als uw vijfde dag een donderdag is, rijdt u langs de zuidkust. Onderweg kunt u dan alles bekijken wat er op deze route te zien valt: Eerst rijdt u over de zandvlakte Mýrdalssandur naar Vík, een klein dorpje aan het zwarte strand. Niet ver van Vík kunt u (25 juni-midden augustus) naar Dyrhólaey rijden, om de papegaaiduikers te zien die daar broeden. Het is een weggetje met haarspeldbochten, maar het is de moeite waard! U heeft van hier ook een mooi uitzicht over de gletsjer Mýrdalsjökull (bij goed weer!). Vervolgens kunt u naar de gletsjertong Sólheimajökull rijden en deze van dichtbij bekijken. Hierna bevelen we een stop in Skógar aan: u vindt daar een fantastisch volksmuseum en een schitterende, 60 m hoge waterval (Skógafoss). Hierna rijdt u verder naar de waterval Seljalandsfoss, die een speciale eigenschap heeft, je kunt er achter langs lopen. Van hier rijdt u verder naar uw huisje in de omgeving van Hveragerði.
DAG 6
Dag 6 (dinsdag of vrijdag) REYKJAVÍK OF REYKJANES EN REYKJAVÍKAls uw 6e dag een dinsdag is, kunt u de hele dag in Reykjavík doorbrengen, en van alle geneugten van de stad genieten. Er zijn winkels, musea en een heleboel bezienswaardigheden, zoals de grote kerk Hallgrímskirkja, het gebouw Perla waar een koepel op heetwater reservoirs gebouwd is, vanwaar u een fantastisch uitzicht over de stad heeft, en de botanische tuin "Grasagarður". U kunt ook een walvissafari vanuit Reykjavík maken, voor u naar uw huisje terug rijdt.
Voor wie de zesde dag op vrijdag valt, is het handig om Reykjavík en Reykjanes te combineren. In Reykjavík vindt u winkels, musea en een heleboel bezienswaardigheden, zoals de grote kerk Hallgrímskirkja, het gebouw Perla waar een koepel op heetwater reservoirs gebouwd is, vanwaar u een fantastisch uitzicht over de stad heeft, en de botanische tuin "Grasagarður". U kunt ook een walvissafari vanuit Reykjavík maken. Na een bezoek aan de hoofdstad kunt u ook een excursie rondom het schiereiland Reykjanes maken, met een bezoekje aan de kerk van Bessastaðir en aan de kokende modderpoelen van Krísuvík. Het hoogtepunt van deze tocht is een bezoek aan de beroemde Blue Lagoon, een meer gevuld met natuurlijk warm water, rijk aan van allerlei mineralen. Een bad in deze bizarre omgeving van lavavelden en een geothermische centrale is een bijzondere belevenis! Tenslotte rijdt u terug naar uw huisje.
DAG 7
Dag 7 (woensdag of zaterdag) ÞINGVELLIR-GEYSIR-GULLFOSSEerst rijdt u door een schitterend landschap naar het nationale park Þingvellir, waar het oorspronkelijke parlement van IJsland in 930 werd gesticht. Dit is ook een heel interessant gebied van een geologisch standpunt, want het ligt precies op de mid-Atlantische rug, waar twee aardkorstplaten elkaar ontmoeten. Daarom zijn er veel spleten in de bodem in dit gebied. Van hier rijdt u naar Laugarvatn voor uw overnachting. In dit dorpje kunt u een bezoek brengen aan het Fontana Spa. Daarna heeft u goed de tijd om het beroemde hete bronnen gebied van Geysir te bezoeken, waar de bron Strokkur elke 10 minuten een enorme zuil water en stoom omhoog spuit. Er zijn ook talloze andere bubbelende en kokende bronnen. Hier vandaan rijdt u naar Gullfoss, IJslands beroemdste waterval. Na dit bezoek kunt u via de kloof Brúarhlöð, het dorp Flúðir en de mooie moderne kerk van Skálholt terug rijden naar uw huisje.
DAG 8
Dag 8: (donderdag of zondag) KEFLAVÍK-NEDERLAND U rijdt terug naar het vliegveld Keflavík voor uw vlucht terug naar huis.
Opmerking:
We behouden ons het recht voor, om deze reis in omgekeerde volgorde te boeken, als dit beter uitkomt.
  BOEK ONLINE   STUUR AANVRAAG IN

  RECOMMENDED EXCURSIONS

In de gletsjer
In de gletsjer
  ZOEK NAAR REIZEN
  NEEM CONTACT MET ONS OP