ZOEK NAAR REIZEN

SEIZOEN
Vóór en Najaar
Zomer
Winter
Travel-Style
Individuele reizen
Groepsreizen
Zomerhuisjesreizen
Duration
1 - 6 dagen
7 - 10 dagen
Meer dan 10 dagen
  LAAT RESULTATEN ZIEN

ZOEK NAAR EXCURSIES

SEIZOEN
Vóór en Najaar
Zomer
Winter
SOORT
BOATTRIP
QUAD RIJDEN
WALVISSAFARI
PAARDRIJDEN
JEEP EXCURSIE
FIETSEN
SNORKELEN/DUIKEN
SNEEUWSCOOTER
WANDELEN
IJSGROT
GEBIEDEN
The Beach Ride
Reykjavík
Skógar/Sólheimajökull
Skaftafell
Fagurhólsmýri
Jökulsárlón gletsjerlagune
Smyrlabjörg
Húsavík
Mývatn
Hauganes (Eyjafjörður)
Skagafjörður
Stykkishólmur
  LAAT RESULTATEN ZIEN
Aurora borealis noorderlicht op Ijsland
Noorderlicht reizen - Aurora Borealis Vakantie IJsland
Aurora borealis noorderlicht op Ijsland

Noorderlicht reizen

Aurora Borealis

Noorderlicht (Aurora Borealis) is een van de spectaculairste en fascinerendste natuurverschijnselen. Noorderlichtreizen naar het Pure Noorden. Hoewel het noorderlicht een natuurverschijnsel is kan er wel activiteit gemeten worden. Aan de hand van de uitkomst van deze metingen is het mogelijk aan te geven of er een kans is op het zien van het noorderlicht. 

7 nachten, vanaf in oktober, november, februari en maart*

* Het is in principe ook mogelijk om deze reis in december of januari te maken, maar omdat heel veel hotels in die tijd gesloten zijn, kunnen we niet garanderen dat u altijd op de beste plaatsen zult logeren om het Noorderlicht te zien.


Dit is een reis voor wie het Noorderlicht wil zien.  Daarvoor heb je een donkere hemel nodig, anders zie je het niet, dus dat lukt alleen in de winter.  Je hebt de beste kansen bij helder en koud weer.  Bovendien zie je het natuurlijk véél beter, als er niet al te veel licht om je heen is.   Daarom hebben wij deze reis zo gepland, dat je in kleine hotelletjes, ver van dorpen, steden, verlichte groentekassen  en dergelijke logeert.   Overdag kun je leuke excursies maken en allerlei mooie plaatsen bekijken, en ‘s avonds kun je op zoek naar het Noorderlicht, en als je geluk hebt dan hoef je alleen maar uit het raam van je hotelkamer te kijken.   Overigens moet je bij een reis op IJsland  in de winter  wel op van alles en nog wat voorbereid zijn.  Het kan sneeuwen, er kan een sneeuwstorm zijn, het kan glad zijn.   Maar het kan ook stralend weer zijn, met een kraakheldere hemel en een paar graden vorst.  In elk geval raden wij onze reizigers aan, om voor deze reis een 4x4 auto te huren!

Hoogtepunten (allemaal afhankelijk van het weer en de berijdbaarheid van de wegen!)

 • Borgarfjörður  met de Hraunfossar watervallen en IJsland's grootste hete bron
 • Het schiereiland Snæfellsnes met zijn schitterende basalt formaties en de gletsjer Snæfellsjökull
 • IJsland’s meest beroemde hoogtepunten: het hete bronnen gebied van Geysir en de waterval Gullfoss
 • Het Þingvellir nationale park, waar IJsland's oude parlement plaats vond – 
 • De hoofdstad Reykjavík
 • Het schiereiland Reykjanes met de hete bronnen van Krísuvík
 • De Blue Lagoon, een warm, blauw meer waar je heerlijk kunt relaxen
 • En nog véél  meer…. Zie de uitgebreide routebeschrijving hier beneden.

Practische informatie

 • Deze reis kan in feite het hele jaar door gemaakt worden, maar om het Noorderlicht  te zien moet je in de winter komen!  De reis is vooral voor de maanden oktober, november, februari en maart gepland, maar kan in december en januari ook geboekt worden, eventueel met enige afwijkingen in de overnachtingsplaatsen.
 • De reis duurt 8 dagen en 7 nachten, maar kan verlengd of verkort worden volgens uw eigen wensen.
 • In de winter adviseren we een 4x4 auto.
 • U rijdt van 200 tot 300 km per dag, met een totaal van ca. 1.200 km gedurende de week.
 • U blijft twee keer twee  nachten in hetzelfde hotel, dus u hoeft niet elke dag koffers te pakken!
 • Om een exacte prijs te vinden, kunt u ons om een vrijblijvende offerte vragen.
 • De prijs hieronder geldt voor de periode oktober-april.

PRIJS PER PERSOON (INCL. VLUCHTEN, HOTELS MET ONTBIJT EN KLEINSTE HUURAUTO):

€ 1395,-

  BOEK ONLINE   STUUR AANVRAAG IN

DAG 1

Reisprogramma

LET OP:  U moet er in de winter altijd rekening mee houden dat de omstandigheden miswschien ongunstig zijn, zodat u niet precies volgens het programma kun rijden.
 
Dag 1   vlucht naar IJSLAND-REYKJAVÍK
U vliegt naar het vliegveld van Keflavík, waar u meteen na aankomst uw huurauto ophaalt.   U kunt eventueel de beroemde Blue Lagoon bezoeken, waar het warme water een enorme verscheidenheid van mineralen bevat. Na een verfrissend bad in de bizarre omgeving van lavavelden en een geothermische centrale, rijdt u naar uw accommodatie in Reykjavík voor de eerste overnachting. 
DAG 2
Dag 2: BORGARFJÖRÐUR-SNÆFELSNES/MÝRAR
Vanochtend kunt u wat tijd in de hoofdstad doorbrengen.  Er zijn winkels, musea en een heleboel bezienswaardigheden, zoals de grote kerk Hallgrímskirkja, het gebouw Perla waar een koepel op heetwater reservoirs gebouwd is, vanwaar u een fantastisch uitzicht over de stad heeft, en de botanische tuin "Grasagarður".   Er zijn zwembaden, fitness centers, uitzichtpunten, een schaatsbaan en bowling hallen.  U kunt fietsenof paardrijden en in de winter kunt u skieen en schaatsen.  Kortom, er zijn  eindeloze mogelijkheden.  Als u zo ver bent, rijdt u de stad uit, en dan begint het avontuur.  U brengt dan een bezoekje aan de bezienswaardigheden in Borgarfjörður zoals de watervallen Hraunfossar die op mysterieuze wijze uit de lava vallen, het dorp Reykholt waar de 13e eeuwse historicus Snorri Sturluson IJsland's eerste hot-pot bouwde, en de waterrijkste hete bron van het hele land, Deildartunguhver.  Daarna rijdt u verder naar Borgarnes, een dorp waar een bezoek aan het Settlement Museum de moeite waard is, en dan gaat het verder naar  Mýrar of Snæfellsnes voor de overnachting, 
DAG 3
Dag 3: SNÆFELLSNES
Vandaag kunt u een interessante tocht rondom het schiereiland Snæfellsnes maken.  U rijdt eerst langs de zuidzijde van het schiereiland, waar u ook een koude mineralenbron kunt bekijken.  Bij Arnarstapi  vindt u wonderbaarlijke basalt formaties, en daarna  is het de moeite waard om naar het zwarte strand van Djúpalónssandur te wandelen.  Bij goed weer kunt u fantastische uitzichten over de gletsjer Snæfellsjokull hebben.  Dit is ook een oude vulkaan, zoals aan de vele lavavelden rondom de berg goed te zien is.  Hierna rijdt u verder langs de noordkant van het schiereiland, waar zich verschillende vissersdorpjes bevinden.  Een bezoekje aan Stykkishólmur is beslist de moeite waard, voor u terug rijdt naar uw hotel.
DAG 4
Dag 4: SNÆFELLSNES/MÝRAR-ÞINGVELLIR-GEYSIR
Al naar gelang het weer en de begaanbaarheid van de wegen, rijdt u vandaag onder de fjord Hvalfjörður door en dan eventueel naar Þingvellir, waar het oude parlement gehouden werd.  Dit is ook een gebied van grote interesse voor geologen, omdat het precies op de mid-Atlantische rug ligt, waar twee aardkost platen bij elkaar komen.  Van hier gaat u verder naar Laugarvatn, waar een heerlijk spa te vinden is waar je in natuurlijk heet water kunt baden.   Daarna gaat u verder naar het Geysir gebied, waar de beroemde bron Strokkur elke 10 minuten een enorme zuil water en stoom de lucht in spuit.  Er zijn ook van allerlei kokende en bubbelende bronnen, en er is een interessante tentoonstelling over Geysir.   U overnacht hier.
DAG 5
Dag 5:  GULLFOSS-SELJALANDSFOSS-EYJAFJÖLL 
Vanochtend rijdt u eerst verder naar Gullfoss, één van de mooiste en zeker de beroemdste waterval van IJsland.    Daarna gaat u verder naar de zuidkust, tot u bij de ringweg aankomt.  U rijdt nu naar het oosten, en kunt in de dorpjes Hella en Hvolsvöllur onderweg wat rondkijken. In Hvolsvöllur is een interessant museum over de Saga van Njáll, die in dit gebied speelde.  Uw volgende stop maakt u bij Seljalandsfoss.  Deze bijzondere waterval is anders dan de meeste anderen: je kunt er achter langs lopen.   Van daar  rijdt u nog een klein  stukje verder, tot u bij uw hotel aan de voet van de bergen Eyjafjöll uitkomt.
DAG 6
Dag 6  ZUIDKUST
Vandaag kunt u de mooie plekjes van de zuidkust bezoeken.  Eerst rijdt u naar het gehucht Skógar, waar de waterval Skógafoss een 60 m hoog gordijn van water vormt.  Hier kunt u ook het interessante volksmuseum van Skógar bezoeken, en van alles te weten komen over het leven op IJsland in de 19e en vroege 20e eeuw.    De gletsjertong Sólheimajökull staat vervolgens op het programma, want u kunt hier  als er geen sneeuw ligt vrij dicht tot aan de gletsjer rijden, dus u kunt hem van dichtbij bekijken.   Van hier uit kunt u een bezoekje brengen aan het pikzwarte strand bij het dorpje Vík.   Als de wegen goed begaanbaar zijn, en u heeft zin en tijd, is het zelfs mogelijk om van hier via Kirkjubæjarklaustur naar het nationale park Skaftafell, en verder naar het ijsbergenmeer Jökulsárlón te rijden.   Dit is echter een lange tocht, dus daar moet u wel rekening mee houden.   Tenslotte rijdt u weer terug naar uw hotel.
DAG 7
Dag 7: EYJAFJÖLL-VOGAR
Vandaag rijdt u weer terug richting hoofdstad, en van daar naar het gehucht Vogar.  U kunt kiezen of u via Reykjavík rijdt, om nog wat meer tijd in de stad door te brengen, of via het schiereiland Reykjanes, waar u als de weersomstandigheden gunstig zijn het solfatarengebied van Krísuvík kunt bezoeken.   Daarna bezoekt u het vissersdorp Grindavík waar een leuk visserij museum is,  Op deze route heeft u een andere kans om de Blue Lagoon te bezoeken, als u dit niet al op de eerste dag gedaan heeft.  Uw laatste nacht brengt u in Vogar door, waar u in een paar minuten het dorp uit kunt rijden naar de kust, waar u nog een laatste kans heeft om het Noorderlicht te zien.   
DAG 8
Dag 8:  KEFLAVÍK-NEDERLAND
Vanochtend vroeg rijdt u terug naar Keflavík ( ca 15 km) voor uw vlucht naar Nederland.
Opmerking:  We behouden ons het recht voor, om deze reis in omgekeerde volgorde te boeken, als dit beter uitkomt.
  BOEK ONLINE   STUUR AANVRAAG IN

  RECOMMENDED EXCURSIONS

In de gletsjer
In de gletsjer
  ZOEK NAAR REIZEN
  NEEM CONTACT MET ONS OP