ZOEK NAAR REIZEN

SEIZOEN
Vóór en Najaar
Zomer
Winter
Travel-Style
Individuele reizen
Groepsreizen
Zomerhuisjesreizen
Duration
1 - 6 dagen
7 - 10 dagen
Meer dan 10 dagen
  LAAT RESULTATEN ZIEN

ZOEK NAAR EXCURSIES

SEIZOEN
Vóór en Najaar
Zomer
Winter
SOORT
BOATTRIP
QUAD RIJDEN
WALVISSAFARI
PAARDRIJDEN
JEEP EXCURSIE
FIETSEN
SNORKELEN/DUIKEN
SNEEUWSCOOTER
WANDELEN
IJSGROT
GEBIEDEN
The Beach Ride
Reykjavík
Skógar/Sólheimajökull
Skaftafell
Fagurhólsmýri
Jökulsárlón gletsjerlagune
Smyrlabjörg
Húsavík
Mývatn
Hauganes (Eyjafjörður)
Skagafjörður
Stykkishólmur
  LAAT RESULTATEN ZIEN
IJsland Compleet 14 nachten
Blue Lagoon IJsland Reizen boeken - 14 nachten
IJsland Compleet 14 nachten

 

IJsland Compleet

Dit is de volmaakte reis voor wie eigenlijk alles op IJsland wil zien, afgezien van het onbewoonde binnenland.   De dagen zijn goed uitgebalanceerd en het programma omvat ongelofelijk veel attracties.   U bezoekt Borgarfjörður, Snæfellsnes, de ruige en schaars bewoonde Westfjorden, Akureyri, Mývatn, de Oostfjorden, het gletsjermeer Jökulsárlón, Skaftafell, de zuidkust met zijn vele bezienswaardigheden, het prachtige dal Þjórsárdalur en natuurlijk de hoogtepunten Geysir, Gullfoss en Þingvellir.  Tenslotte heeft u ook nog wat tijd om de hoofdstad te bekijken.  

Hoogtepunten

 • Borgarfjörður  met de Hraunfossar watervallen en IJslands grootste hete bron

 • Het schiereiland Snæfellsnes met de vogelrotsen bij Arnarstapi, schitterende basalt formaties en de gletsjer Snæfellsjökull

 • De Westfjorden, met hun imposante steile bergen en onbewoonde gebieden

 • De waterval Dynjandi en de vogelrots Látrabjarg

 • Akureyri, de kleine maar charmante "Hoofdstad van het Noorden"

 • Het meer Mývatn met al zijn natuurwonderen, zoals het Dimmuborgir lava-labyrinth en de solfataren van Námaskarð

 • Dettifoss, Europa's krachtigste waterval

 • Borgarfjörður Eystri met zijn kleurrijke bergen en pittoresque haven

 • Egilsstaðir en de Oostfjorden.

 • Het gletsjermeer Jökulsárlón met de ronddrijvende ijsbergen

 • Het Skaftafell nationale park en de waterval Svartifoss

 • Skógar, waar u de waterval Skógafoss en het interessante Skógar Volksmuseum vindt

 • Het Landsveit gebied aan de voet van Hekla, de beruchte vulkaan

 • Het liefelijke dal Þjórsárdalur met het romantische kleine dal Gjáin en de waterval Háifoss

 • IJslands beroemdste hoogtepunten: het hete bronnen gebied van Geysir en de waterval Gullfoss

 • Het Þingvellir nationale park, waar IJslands oude parlement bijeen kwam

 • De hoofdstad Reykjavík

 • De Blue Lagoon, een warm, blauw meer waar je heerlijk kunt relaxen

 • En nog véél  meer…. Zie de uitgebreide routebeschrijving hier beneden.

Practische informatie

 • Deze reis kan vanaf ongeveer 1 mei tot 30 september gemaakt worden.

 • De reis duurt 15 dagen en 14 nachten.

 • De reis kan gedaan worden in elk type auto.

 • U rijdt tussen de 200 en 350 km per dag, met een totaal van ca. 3.500 km gedurende de twee weken.

 • U gaat van het éne hotel naar het andere en wisselt bijna elke dag van hotel, zodat u niet héén en terug hoeft te rijden.

 • Om een exacte prijs te vinden, kunt u ons om een vrijblijvende offerte vragen.

  De prijs hieronder geldt voor de maand mei.

PRIJS PER PERSOON (INCL. VLUCHTEN, HOTELS MET ONTBIJT EN KLEINSTE HUURAUTO):

€ 2590,-

  BOEK ONLINE   STUUR AANVRAAG IN

DAG 1
Dag 1: vlucht naar IJSLAND-BLUE LAGOON-KEFLAVÍK/REYKJAVÍK
U vliegt naar het vliegveld van Keflavík, waar u meteen na aankomst uw huurauto ophaalt. Als u in de namiddag aankomt, kunt u de beroemde Blue Lagoon bezoeken, waar het warme water een enorme verscheidenheid van mineralen bevat. Na een verfrissend bad in de bizarre omgeving van lavavelden en een geothermische centrale, rijdt u naar uw accommodatie in de buurt van Keflavík of in Reykjavík. Als uw vlucht laat in de avond aankomt, rijdt u direct naar uw accommodatie, maar dan heeft u in de meeste gevallen de gelegenheid om de Blue Lagoon op uw laatste dag te bezoeken.
DAG 2
Dag 2: REYKJAVÍK-DEILDARTUNGUHVER-REYKHOLT-HRAUNFOSSAR-HÚSAFELL
Als u wilt kunt u een gedeelte van deze dag gebruiken om Reykjavík te bekijken. Rond de middag rijdt u dan rondom de pittoresque fjord Hvalfjörður. U komt onderweg langs een kleine waterval. Daarna slaat u naar het noorden af en rijdt naar de provincie Borgarfjörður, waar van alles te zien is: Eerst bezoekt u IJslands waterrijkste hete bron, Deildartunguhver, vanwaar huizen tot aan 60 km verderop van heet water worden voorzien. Dan komt u in het dorpje Reykholt aan, waar in de 13e eeuw al een "hot pot" gebouwd werd (die u nog kunt zien!), en van daar rijdt u naar de watervallen Hraunfossar, die mysterieus uit de lava naar beneden vallen. Tenslotte kunt u nog een kijkje nemen in het vakantieoord Húsafell, waar een oud berkenbos is, en een leuk zwembad. Van daar rijdt u naar uw accommodatie in Borgarfjörður.
DAG 3
Dag 3: SNÆFELLSNES: ARNARSTAPI-DJÚPALÓNSSANDUR-STYKKISHÓLMUR
Vandaag maakt u een interessante tocht rondom het schiereiland Snæfellsnes. Vanuit Borgarnes, een dorp waar een bezoek aan het Settlement Museum de moeite waard is, rijdt u langs de zuidzijde van het schiereiland, waar u ook een koude mineralenbron kunt bekijken. Bij Arnarstapi kunt u in het broedseizoen veel vogels zien, o.a. drieteenmeeuwen en noordse sterns, en ook wonderbaarlijke basalt formaties. Verder gaat het naar het dorpje Hellnar, waar een bezoekerscentrum voor het nationale park van snæfellsnes is. Dan kunt u een kijkje nemen bij de vogelrots van Þúfubjarg, en daarna is het de moeite waard om naar het zwarte strand van Djúpalónssandur te wandelen. Bij goed weer kunt u fantastische uitzichten over de gletsjer Snæfellsjokull hebben. Dit is ook een oude vulkaan, zoals aan de vele lavavelden rondom de berg goed te zien is. Hierna rijdt u verder langs de noordkant van het schiereiland, waar zich verschillende vissersdorpjes bevinden. U overnacht in één daarvan, Grundarfjörður of Stykkishólmur.
DAG 4
Dag 4: STYKKISHÓLMUR-BREIÐAFJÖRÐUR-LÁTRABJARG
U kunt kiezen of u met de veerboot over Breiðafjörður wilt varen, of dat u rondom de fjord wilt rijden (250 km). Als u de boot neemt (dit moet u vooraf boeken!) kunt u genieten van de fjord met zijn vele eilandjes, basaltformaties en het rijke vogelleven. Na aankomst in Brjánslækur kunt u een bezoekje brengen aan het natuurreservaat Vatnsfjörður, en daarna kunt u naar Látrabjarg rijden, Europa's grootste vogelrots en ook het westelijkste puntje van IJsland. U overnacht in de zuidwesthoek van de Westfjorden.
DAG 5
Dag 5: DYNJANDI-ÍSAFJÖRÐUR
Vandaag rijdt u noordwaarts en u bezoekt de schitterende waterval Dynjandi. Dit zijn eigenlijk vijf watervallen boven elkaar, dus het is de moeite waard om hier wat tijd voor te nemen. Daarna rijdt u naar het vissersdorp Þingeyri, en een eind verderop kunt u IJslands oudste siertuin bezoeken. Dan gaat het verder over de bergpas Gemlufallsheiði en van daar naar Ísafjörður, waar u de rest van de dag kunt rondkijken. Er zijn een aantal oude, gerestaureerde huizen, musea en natuurlijk winkels. Bovendien is het de moeite waard om naar Bólungarvík te rijden, waar een oude vissershut in een interessant museum is veranderd. U overnacht in deze omgeving, in Ísafjörður of het nabij gelegen Suðureyri, een klein vissersdorp verscholen tussen hoge bergen.
DAG 6
Dag 6: ÍSAFJARÐARDJÚP-HÓLMAVÍK-HRÚTAFJÖRÐUR/LAUGARBAKKI
Vandaag rijdt u langs de grotendeels onbewoonde kustlijn van de grote fjord Ísafjarðardjúp. Het landschap is imposant, met zijn kronkelige wegen langs de verschillende kleinere fjorden. Vroeger waren hier behoorlijk wat boerderijen, maar er is weinig vlak land, wat voor de boeren natuurlijk lastig is. Daarom zijn er weinig boerderijen over. Nadat u een flink aantal van deze fjorden gepasseerd bent kunt u een stop inlassen bij Reykjanes waar een enorm lang warm zwembad is. Dan gaat het verder over de hoogvlakte Steingrimsfjarðarheiði naar het dorpje Hólmavík. Dit is een klein en vriendelijk vissersdorpje waar ook een leuk museum is over hekserij. Van hier gaat het verder langs de kust van de fjord Hrútafjörður, waar veel drijfhout ligt. Tenslotte bereikt u het zuidelijkste punt van Hrútafjörður en u overnacht hier of in de buurt van Laugarbakki.
DAG 7
Dag 7: SKAGAFJÖRÐUR-SIGLUFJÖRÐUR-AKUREYRI-MÝVATN
Eerst rijdt u naar Skagafjörður, de provincie die bekend staat om de fokkerij van IJslandse paarden. U kunt hier gaan paardrijden, of u kunt een witwatertocht maken. Dit laatste duurt 3 uur, dus het is belangrijk om dit van te voren te plannen. Hierna kunt u het museum van de turfboerderij Glaumbær bezoeken om een idee te krijgen hoe de IJslanders vroeger leefden. Er woonden mensen in dit huis tot 1939. Hierna gaat u verder naar het noorden naar het dorp Sauðárkrókur, en van daar gaat het verder naar Siglufjörður, waar u beslist een bezoekje moet brengen aan het Haring Museum, dat vertelt over de enorme haringvangsten en de daarbij behorende economische vooruitgang in de eerste helft van de 20e eeuw. Van hier rijdt u door de nieuwe tunnel naar Ólafsfjörður en Dalvík, en dan gaat het verder naar Akureyri, het belangrijkste stadje van het noorden. U kunt hier wat winkelen en rondkijken, er zijn een aantal musea en er is een mooie botanische tuin. Tenslotte rijdt u via de waterval Goðafoss naar het Mývatn gebied waar u overnacht.
DAG 8
Dag 8: MÝVATN-HÚSAVÍK-TJÖRNES
Het grootste deel van deze dag is aan het meer Mývatn gewijd. U kunt allerlei attracties bekijken, zoals de pseudokraters van Skútustaðir, het Dimmuborgir lavalabyrinth (waar de vreemde lavaformaties beschutting bieden aan de vegetatie), de tephra vulkaan Hverfjall, de indrukwekkende solfataren van Námaskarð/Hverarönd, en het Leirhnjúkur gebied met kokende modderpoelen en kleurrijke zwavelafzettingen. Bovendien is het de moeite waard om de Nature Baths te bezoeken en lekker te ontspannen in het natuurlijke warme water. In de namiddag rijdt u verder naar Húsavík, waar een walvis museum en een algemeen museum te vinden zijn, en waar u een walvissafari kunt maken. U overnacht óf hier, óf verderop langs het schiereiland Tjörnes in Skúlagarður.
DAG 9
Dag 9: ÁSBYRGI-DETTIFOSS-LANGANES
Vandaag rijdt u verder langs het schiereiland Tjörnes. U bezoekt Ásbyrgi, een hoefijzervormige kloof waar een klein bosje door de 100m hoge rotsen beschermd wordt. Een ander hoogtepunt is de waterval Dettifoss, 44 m hoog en Europa's waterrijkste. U kunt via een rotsig paadje naar de waterval toe lopen. Van hier gaat het weer verder, en u heeft nu een keuze: u kunt óf langs de kust van het schiereiland Melrakkasletta rijden, óf over een bergpas, wat korter is. Tenslotte komt u bij het dorpje Þórshöfn aan, één van de geisoleerde vissersdorpjes van het noordwesten. U overnacht in dit gebied of in Raufarhöfn.
DAG 10
Dag 10: raufarhöfn/langanes-BORGARFJÖRÐUR EYSTRI-EGILSSTAÐIR
U verlaat Langanes, en rijdt eerst naar het vissersdorpje Vopnafjörður. Vandaar gaat het over een imposante bergpas met spannende haarspeldbochten naar het oosten. Daar brengt u eerst een bezoek aan Borgarfjörður Eystri, een leuk klein dorpje waar van alles te zien is. Er is een kerkje met een altaartafel van de beroemde schilder Kjarval, een pittoresque haven waar grote hoeveelheden papegaaiduikers broeden (mei-midden augustus) en een fabriekje waar schitterende sieraden en gebruiksvoorwerpen gemaakt worden uit plaatselijk gevonden stenen en halfedelstenen. Van hier rijdt u verder naar Egilsstaðir, waar een algemeen museum is en een prima zwembad. U overnacht hier.
DAG 11
Dag 11: OOSTFJORDEN-STÖÐVARFJÖRÐUR-DJÚPIVOGUR-HÖFN
Nu gaat de tocht verder langs de oostfjorden, via het dorpje Reyðarfjörður, waar een aantal jaren geleden een nieuwe aluminiumfabriek nieuw leven in de economie blies, en Fáskrúðsfjörður waar vroeger veel Franse vissers kwamen. Er is een leuk museum over dit tijdperk. Dan gaat het verder naar Stöðvarfjörður waar u beslist een stop moet maken bij het beroemde Stenen Museum van Petra. Daar vindt u een tuin en een huis vol halfedelstenen. Van hier rijdt u langs de fjord Berufjörður (waar u nog een mooie waterval kunt bezoeken) naar het vissersdorpje Djúpivogur. Tenslotte rijdt u langs twee baaien en de steile hellingen van Hvalnes naar het dorp Höfn. U overnacht in de buurt van Höfn.
DAG 12
Dag 12: JÖKULSÁRLÓN-SKAFTAFELL-KIRKJUBÆJARKLAUSTUR-VÍK/SKÓGAR
Vandaag rijdt u een hele tijd langs de zuidkant van Europa's grootste gletsjer, Vatnajökull. Vele gletsjertongen komen vanuit deze ijskap naar beneden. U maakt een stop bij één van de grootste hoogtepunten van IJsland, het gletsjermeer Jökulsárlón, waar kolossale ijsbergen in drijven. U kunt hier een boottochtje maken, in een amfibievaartuig of in een zodiac, wat u de gelegenheid geeft om de ijsbergen écht van dichtbij te bekijken. Hierna moet u ook wat tijd gebruiken om het nationale park Skaftafell te bezoeken, en naar de waterval Svartifoss te wandelen (ca. 1½ uur) die omgeven is door zwarte basaltzuilen. Hierna rijdt u over de zandvlakte Skeiðarársandur en daarna kunt u een bezoekje brengen aan de basaltzuilen van Dverghamrar. Vanaf het dorp Kirkjubæjarklaustur gaat het weer verder over de volgende zandvlakte, Mýrdalssandur, naar het dorpje Vík. U overnacht hier, of nog een stuk verderop in de buurt van Skógar.
DAG 13
Dag 13: DYRHÓLAEY-SÓLHEIMAJÖKULL-SKÓGAR-HEKLA-HÁIFOSS-ÞJÓRSÁRDALUR
Niet ver van Vík kunt u (25 juni-midden augustus) naar Dyrhólaey rijden, om de papegaaiduikers te zien die daar broeden. Het is een weggetje met haarspeldbochten, maar het is de moeite waard! U heeft van hier ook een mooi uitzicht over de gletsjer Mýrdalsjökull (bij goed weer!). Vervolgens kunt u naar de gletsjertong Sólheimajökull rijden en deze van dichtbij bekijken. Hierna bevelen we een stop in Skógar aan: u vindt daar een fantastisch volksmuseum en een schitterende, 60 m hoge waterval (Skógafoss). Hierna rijdt u verder naar de waterval Seljalandsfoss, die een speciale eigenschap heeft, je kunt er achter langs lopen. Hierna rijdt u door het gebied Landsveit, langs de vulkaan Hekla. U kunt in deze streek goed zien dat Hekla een actieve vulkaan is, er zijn allerlei soorten lava en vulkanische as te zien, die van verschillende uitbraken dateren. Daarna is Háifoss aan de beurt. Om deze waterval, IJslands op twee na hoogste, te zien, moet u een stuk over een hobbelig weggetje rijden, maar het is absoluut de moeite waard. Hierna kunt u het liefelijke dal Gjáin bezoeken, en de ruine van een boerderij die in 1104 door een uitbarsting van Hekla verwoest werd. Tenslotte is er de tweeling-waterval Hjálp en dan rijdt u verder door het dal Þjórsárdalur naar uw overnachtingsplaats in de omgeving van Flúðir/Geysir/Laugarvatn.
DAG 14
Dag 14: GULLFOSS-GEYSIR-ÞINGVELLIR-REYKJAVÍK
Dit is de dag waarop u de beroemdste attracties bezoekt. Eerst rijdt u naar de waterval Gullfoss, en daarna bekijkt u het hete bronnen gebied van Geysir, waar de beroemde bron Strokkur elke 10 minuten een enorme zuil water en stoom omhoog spuit. Er zijn ook talloze andere bubbelende en kokende bronnen. Hier vandaan rijdt u naar het nationale park Þingvellir, waar het oorspronkelijke parlement van IJsland in 930 werd gesticht. Dit is ook een heel interessant gebied van een geologisch standpunt, want het ligt precies op de mid-Atlantische rug, waar twee aardkorstplaten elkaar ontmoeten. Daarom zijn er veel spleten in de bodem in dit gebied. Vanaf Þingvellir rijdt u tenslotte naar Reykjavík, en u hebt het grootste deel van de middag om van de hoofdstad te genieten. Er is van alles te zien, u kunt er makkelijk winkelen, en een gezellig avondje uit is natuurlijk ook een mogelijkheid! U overnacht in Reykjavík (eventueel in Keflavík als u dat liever wilt, als u de volgende ochtend een vroege vlucht heeft).
DAG 15
Dag 15: KEFLAVÍK-NEDERLAND
Afhankelijk van de tijd waarop uw vlucht vertrekt, rijdt u óf 's ochtends vroeg terug naar Keflavík, óf u heeft nog wat meer tijd om van de stad te genieten of de Blue Lagoon te bezoeken voordat u terug naar huis vliegt.

 

Opmerking: We behouden ons het recht voor, om deze reis in omgekeerde volgorde  te boeken, als dit beter uitkomt.

  BOEK ONLINE   STUUR AANVRAAG IN

  RECOMMENDED EXCURSIONS

Jökulsárlón gletsjerlagune - Jökulsárlón amfibietrip
Hauganes (Eyjafjörður): Walvissafari en zeevissen
In de gletsjer
Mývatn - Het maanlandschap van Askja, bustocht
Stykkishólmur - Uniek avontuur, boottocht
Jökulsárlón gletsjerlagune - Jökulsárlón amfibietrip
Hauganes (Eyjafjörður): Walvissafari en zeevissen
In de gletsjer
Mývatn - Het maanlandschap van Askja, bustocht
Stykkishólmur - Uniek avontuur, boottocht
  ZOEK NAAR REIZEN
  NEEM CONTACT MET ONS OP