ZOEK NAAR REIZEN

SEIZOEN
Vóór en Najaar
Zomer
Winter
Travel-Style
Individuele reizen
Groepsreizen
Zomerhuisjesreizen
Duration
1 - 6 dagen
7 - 10 dagen
Meer dan 10 dagen
  LAAT RESULTATEN ZIEN

ZOEK NAAR EXCURSIES

SEIZOEN
Vóór en Najaar
Zomer
Winter
SOORT
BOATTRIP
QUAD RIJDEN
WALVISSAFARI
PAARDRIJDEN
JEEP EXCURSIE
FIETSEN
SNORKELEN/DUIKEN
SNEEUWSCOOTER
WANDELEN
IJSGROT
GEBIEDEN
The Beach Ride
Reykjavík
Skógar/Sólheimajökull
Skaftafell
Fagurhólsmýri
Jökulsárlón gletsjerlagune
Smyrlabjörg
Húsavík
Mývatn
Hauganes (Eyjafjörður)
Skagafjörður
Stykkishólmur
  LAAT RESULTATEN ZIEN
De perfecte hooglandbelevenis 14 nachten
14 nachten, vanaf eind juni tot eind augustus
De perfecte 
hooglandbelevenis 14 nachten
Let op!   Voor deze reis heeft u een 4x4 auto nodig!

Bij alle hooglandreizen geldt het volgende:  De wegen in het hoogland zijn niet geasfalteerd, en zijn vaak erg hobbelig.  Er zitten gaten in, en er steken soms stenen uit, dus je moet hier voorzichtig rijden.   Onderweg zijn er rivieren waar geen bruggen overheen zijn, dus daar moet je met de auto door het water rijden.  Soms zijn dit gletsjerrivieren, waarbij het water troebel is, zodat je de bodem niet kan zien.   De bodem kan zanderig en modderig zijn, of juist heel erg stenig, maar dat kun je dus vaak niet zien.  Daarom moet je hierbij heel voorzichtig zijn, en het is bijvoorbeeld verstandig om hoge laarzen mee te nemen en van te voren de rivier in te waden om de omstandigheden te verkennen.   Het is altijd noodzakelijk om eerst te wachten tot er andere auto’s zijn, zodat je kunt zien hoe die er door rijden, en hoe diep het eigenlijk is, en zodat er iemand in de buurt is voor het geval je hulp nodig hebt.   Een hooglandreis is dus niet voor iedereen geschikt!
Deze reis is het avontuur van alle avonturen, waarbij u de hoogtepunten van IJsland bezoekt, en goed de tijd heeft om er ook werkelijk van te genieten.   Deze tocht volgt de belangrijkste hooglandroutes, waarbij de moeilijkheidsgraad langzaam groeit, zodat u eigenlijk langzaam geoefend raakt in het rijden over dit soort wegen.  Aangezien de veiligheid van onze gasten voor ons altijd nummer 1 staat, hebben we voor deze reis de betere hooglandroutes uitgezocht, waar tenminste nog énig verkeer is, en waar geen grote gevaren op de loer liggen.  Maar dat neemt niet weg dat het een avontuurlijke tocht is!  En natuurlijk komen alle hoogtepunten van IJsland aan de orde, zoals Borgarfjörður, Geysir, Gullfoss, Veiðivötn, Lake Mývatn, Askja, Mt. Snæfell, Jökulsárlón glacier lagoon Landmannalaugar en het natuurreservaat Þórsmörk.

Hoogtepunten

 • Borgarfjörður  met de Hraunfossar watervallen en IJsland's grootste hete bron
 • De hooglandroute Kaldidalur, 737 m boven zeeniveau
 • Het nationale park Þingvellir, waar het oude parlement bijeen kwam.
 • IJslands bekendste hoogtepunten: de hete bronnen van Geysir en de waterval Gullfoss
 • Het liefelijke dal Þjórsárdalur met het romantische kleine dal Gjáin en de waterval Háifoss
 • De Sprengisandur hoogland route, waar u door rivieren heen moet rijden
 • Het meer Mývatn met al zijn natuurwonderen, zoals het Dimmuborgir lavalabyrinth en de solfataren van Námaskarð
 • Dettifoss, Europa's krachtigste waterval
 • Askja – een oude vulkaan met de krater Viti
 • De majestueuze berg Snæfell, 1.833 m hoog
 • Het gletsjermeer Jökulsárlón met zijn kolossale ijsbergen
 • Het nationale park Skaftafell en de waterval Svartifoss
 • Eldgjá, een enorme vulkanische kloof
 • Het ongelofelijke en kleurrijke gebied van Landmannalaugar
 • Een blik op Hekla, IJslands beruchte vulkaan
 • De hoofdstad Reykjavík
 • De Blue Lagoon, een warm, blauw meer waar je heerlijk kunt relaxen
 • En nog véél  meer…. Zie de uitgebreide routebeschrijving hier beneden.
 •  

Practische informatie

 • Deze reis kan vanaf eind juni  tot eind augustus gemaakt worden.
 • De reis duurt 15 dagen en 14 nachten.
 • Voor deze reis heeft u een behoorlijke jeep nodig, zoals een Hyundai Tucson of groter, of een Lada Niva.  Voor hooglandreizen bevelen we de Suzuki Jimny niet aan.
 • U rijdt 200 tot 300 km per dag, met een totaal van ca. 2.800 km gedurende de twee weken.
 • U gaat van het éne hotel naar het andere en wisselt bijna elke dag van hotel, maar soms blijft u 2 of zelfs 3 nachten in hetzelfde hotel.
 • Om een exacte prijs te vinden, kunt u ons om een vrijblijvende offerte vragen.
 • De prijs hieronder geldt voor de periode vanaf midden juni tot eind augustus.

PRIJS PER PERSOON (INCL. VLUCHTEN, HOTELS MET ONTBIJT EN KLEINSTE HUURAUTO):

€ 3253,-

  BOEK ONLINE   STUUR AANVRAAG IN

Reisprogramma

DAG 1
Dag 1: NEDERLAND-IJSLAND-BLUE LAGOON- REYKJAVÍK
U vliegt naar het vliegveld van Keflavík, waar u meteen na aankomst uw huurauto ophaalt. Als u in de namiddag aankomt, kunt u de beroemde Blue Lagoon bezoeken, waar het warme water een enorme verscheidenheid van mineralen bevat. Na een verfrissend bad in de bizarre omgeving van lavavelden en een geothermische centrale, rijdt u naar uw accommodatie in Reykjavík. Als uw vlucht laat in de avond aankomt, rijdt u direct naar uw accommodatie, maar dan heeft u in de meeste gevallen de gelegenheid om de Blue Lagoon op uw laatste dag te bezoeken.
DAG 2
Dag 2: DEILDARTUNGUHVER-REYKHOLT-HRAUNFOSSAR-KALDIDALUR-ÞINGVELLIR-LAUGARVATN
Vandaag rijdt u eerst rondom de pittoresque fjord Hvalfjörður. U komt onderweg langs een kleine waterval. Daarna slaat u naar het noorden af en rijdt naar de provincie Borgarfjörður, waar van alles te zien is: Eerst bezoekt u IJsland's waterrijkste hete bron, Deildartunguhver, vanwaar huizen tot aan 60 km verderop van heet water worden voorzien. Dan komt u in het dorpje Reykholt aan, waar in de 13e eeuw al een "hot pot" gebouwd werd (die u nog kunt zien!), en van daar rijdt u naar de watervallen Hraunfossar, die mysterieus uit de lava naar beneden vallen. Tenslotte kunt u nog een kijkje nemen in het vakantieoord Húsafell, waar een oud berkenbos is, en een leuk zwembad. Van daar begint het hoogland avontuur en rijdt u de ruige weg Kaldidalur op. Het is wel wat hobbelig, en de weg klimt tot 737 m boven zeeniveau. Daarna daalt u langzaam weer af en rijdt door een schitterend landschap naar het nationale park Þingvellir, waar het oorspronkelijke parlement van IJsland in 930 werd gesticht. Dit is ook een heel interessant gebied van een geologisch standpunt, want het ligt precies op de mid-Atlantische rug, waar twee aardkorstplaten elkaar ontmoeten. Daarom zijn er veel spleten in de bodem in dit gebied. Van hier rijdt u naar Laugarvatn voor uw overnachting. In dit dorpje kunt u een bezoek brengen aan het Fontana Spa.
DAG 3
Dag 3: GEYSIR-GULLFOSS-ÞJÓRSÁRDALUR-HÁIFOSS-HRAUNEYJAR
Vandaag heeft u goed de tijd om het beroemde hete bronnen gebied van Geysir te bezoeken, waar de bron Strokkur elke 10 minuten een enorme zuil water en stoom omhoog spuit. Er zijn ook talloze andere bubbelende en kokende bronnen. Hier vandaan rijdt u naar Gullfoss, IJslands beroemdste waterval. Hier vandaan kunt u een stukje het hoogland in rijden, over de weg Kjölur, en een bezoekje brengen aan Hagavatn, een meer aan de voet van de gletsjer Langjökull. Daarna rijdt u terug naar Gullfoss en van daar gaat het verder naar de charmante kloof Brúarhlöð en dan naar het dorp Flúðir. Vervolgens rijdt u door het dal Þjórsárdalur waar u verschillende mooie plekjes kunt bezoeken: de tweeling-waterval Hjálp, de ruine van de boerderij Stöng die in 1104 door een vulkaanuitbarsting van Hekla verwoest werd, het romantische dal Gjáin en IJslands op twee na hoogste waterval Háifoss. Vervolgens rijdt u naar Hrauneyjar, een hotel aan de zuidkant van het hoogland, voor uw overnachting.
DAG 4
Dag 4: VEIÐIVÖTN
Vandaag rijdt u een klein stukje het hoogland in, om een bezoek te brengen aan Veiðivötn, een prachtig gebied met veel kleine meertjes in een vulkanisch landschap. Er zijn een paar redelijk goede wegen door dit gebied. De meren ontstonden na een grote vulkaanuitbarsting in 1480. In het midden van dit gebied zijn er een aantal berghutten voor vissers en reizigers. U kunt ook naar Jökulheimar rijden, waar de IJslandse Geologische Vereniging twee berghutten heeft. Deze interessante route, door een zwarte lava woestijn, wordt veel door de IJslanders zelf gebruikt, als een "opstapje" naar de gletsjer Vatnajökull. Tenslotte keert u weer terug naar uw hotel.
DAG 5
Dag 5: SPRENGISANDUR-ALDEYJARFOSS-GOÐAFOSS-MÝVATN
Nu volgt een echte hooglanddag, waarop u via de Sprengisandur route naar het noorden rijdt. Onderweg komt u voorbij grote meren, die IJslands grootste waterkracht centrales van water voorzien, Aldeyjarfoss en als het weer goed is, krijgt u ongelofelijke uitzichten op de gletsjers Hofsjökull en Vatnajökull. Daarna komt u langs Nýidalur, waar een berghut is. Hierna, midden in het hoogland moet u door twee grote rivieren rijden, wat vrij avontuurlijk kan zijn! Aan de noordkant van het hoogland komt u langs de fantastische waterval Aldeyjarfoss en dan rijdt u door het lange dal Bárðardalur naar de waterval Goðafoss. Van daar gaat het naar het Mývatn gebied waar u overnacht.
DAG 6
Dag 6 MÝVATN
Vandaag heeft u de hele dag de tijd om van het Mývatn gebied te genieten. Bij Skútustaðir zijn er pseudo-kraters, en Dimmuborgir is een schitterend lava-labyrinth met vreemde lava formaties die aan de vegetatie goede beschutting bieden. Hier kunt u een leuke wandeling maken, van 10 minuten tot 2 of 3 uur. Een andere bezienswaardigheid zijn de solfataren van Námaskarð (Hverarönd), waar u grijze, kokende modderpoelen vindt, met gele zwavelafzettingen en een onvergetelijke geur. Tenslotte is het geen slecht idee om nog even te relaxen in het natuurlijke hete water van de Nature Baths. Overnachting in de buurt van Mývatn.
DAG 7
Dag 7: TJÖRNES SCHIEREILAND EN DETTIFOSS
Vandaag maakt u een dagtocht rondom het schiereiland Tjörnes. U kunt uw eerste stop in het vissersdorp Húsavík maken. Er is daar een leuk algemeen museum, een walvismuseum en een pittoresque haven. Als u wilt kunt u hier ook een walvissafari meemaken. Van hier rijdt u verder naar de hoefijzervormige kloof Ásbyrgi, waar u een kort wandelingetje kunt maken door een klein maar mooi bosje. Hierna rijdt u het nationale park Jökulsárgljúfur in, waar u eerst een bezoek brengt aan de wonderbaarlijke rotsformaties Hljóðaklettar, om daarna naar Dettifoss te rijden, IJsland's waterrijkste waterval die 44m naar beneden valt in de grote kloof. Hierna rijdt u verder tot u weer bij de ringweg aankomt, en van daar rijdt u terug naar Mývatn. Overnachting in het Mývatn gebied.
DAG 8
Dag 8: HERÐUBREIÐ-ASKJA-EGILSSTAÐIR
Nu volgt een lange maar interessante dag. U rijdt naar het oosten over de rondweg, en dan slaat u af naar het zuiden, regelrecht de wildernis in, naar de tafelberg Herðubreið (1.682 m). Na een goede stop daar gaat u verder over een hobbelige weg door de lava en door rivieren, naar Askja. Hier kunt u naar de krater Víti wandelen, en daar kunt u zelfs naar beneden klauteren om in het lauwwarme water een bad te nemen. Hier vandaan gaat u via een andere route noordwaarts terug naar de ringweg, en van daar naar Egilsstaðir, waar u 2 nachten blijft.
DAG 9
Dag 9: SNÆFELL-KÁRAHNJÚKAR-HENGIFOSS-HALLORMSSTAÐUR
Vandaag maakt u een excursie naar de oostelijke hooglanden. U rijdt eerst langs het meer Lögurinn naar IJslands grootste bos, Hallormsstaður, en van daar naar de overkant van het meer, waar u eventueel naar de waterval Hengifoss (de op één na hoogste van IJsland) kunt lopen. U kunt ook het bezoekerscentrum voor het Vatnajökull nationale park bezoeken, voordat u de weg naar het hoogland op rijdt. Deze weg klimt langzaam maar zeker omhoog en brengt u naar Kárahnjúkar, waar een paar jaar geleden een nieuwe waterkracht centrale is gebouwd. Het is een imposant gezicht. Op de terugweg rijdt u dan de afslag naar de berg Snæfell op (1.833 m), die in de noorwest hoek vlak boven de gletsjer Vatnajökull ligt. Er is daar een berghut, en met goed weer heeft u schitterend uitzicht op de gletsjer. Laat in de middag keert u naar Egilsstaðir terug.
DAG 10
Dag 10: OOSTFJORDEN-DJÚPIVOGUR-HÖFN
Vandaag rijdt u langs de oostfjorden, waar u een bezoekje kunt brengen aan de beroemde Stenenverzameling van Petra. U rijdt verder over kronkelige wegen waar u schitterende uitzichten kunt hebben. U kunt het vissersdorpje Djúpivogur bezoeken, en daarna rijdt u verder naar Höfn, een iets groter stadje met een belangrijke visserijhaven. Van hier rijdt u verder langs de gletsjer Vatnajökull, en als het weer meewerkt krijgt u fantastische blikken op Europa's grootste gletsjer. U overnacht in deze omgeving, in of voorbij Höfn.
DAG 11
Dag 11: JÖKULSÁRLÓN-SKAFTAFELL-KIRKJUBÆJARKLAUSTUR
Vandaag komt u eerst bij de Jökulsárlón gletsjerlagune aan, waar enorme ijsbergen in drijven. U kunt een boottochtje maken, met een amfibie-boot of met een zodiac. Van hier rijdt u naar het nationale park Skaftafell, waar een wandeling naar de waterval Svartifoss beslist de moeite waard is. Deze waterval is omgeven door regelmatige, zwarte basaltzuilen. Hierna rijdt u over de zandvlakte Skeiðarársandur, die ontstaan is door overstromingen van smeltwater, meestal na vulkaanuitbarstingen onder de gletsjer Vatnajökull, naar het dorp Kirkjubæjarklaustur waar u de volgende 2 nachten doorbrengt.
DAG 12
Day 12: LAKI
Vandaag maakt u een excursie langs een ruige bergweg naar Laki, een serie vulkaankraters, die in 1783 een enorme stroom lava produceerden, die nét buiten Kirkjubæjarklaustur stopte. De tocht er heen begint met een bezoekje aan de prachtige kloof Fjaðrárgljúfur, waarna u de rivier Geirlandsá doorkruist. Er is daar een mooie waterval, Fagrifoss. Laki bestaat uit meer dan 100 kraters en de grootste is 818 m hoog. Als u daar zin in heeft, kunt u hier omhoog klimmen om van het uitzicht te genieten. Daarna rijdt u terug naar Kirkjubæjarklaustur.
DAG 13
Day 13: ELDGJÁ-LANDMANNALAUGAR-HVOLSVÖLLUR
Dit is wéér een avontuurlijke dag, waarop u de route "achter de bergen" volgt. Onderweg bezoekt u eerst de kloof Eldgjá, waar u een wandeling naar de charmante waterval Ófærufoss kunt maken. Van hier rijdt u verder naar Landmannalaugar, een gebied met veel hete bronnen en schitterende kleurrijke bergen. U kunt hier schitterende wandelingen, kort en lang, maken. Van daar gaat het verder, over een stenige weg, totdat u weer dichter bij de bewoonde wereld komt. U rijdt nu naar het zuiden door het gebied Landssveit, van waar u een fraai uitzicht op de vulkaan Hekla kunt hebben, naar het dorp Hvolsvöllur voor uw volgende overnachting.
DAG 14
Day 14: ÞÓRSMÖRK-REYKJAVÍK
Vandaag heeft u een keuze. Als u nog méér avontuur wilt, kunt u naar het natuurreservaat Þórsmörk rijden. Dit is echter niet altijd makkelijk, want u moet twee rivieren doorsteken met een stenige (lees: hobbelige!) bodem. Maar het is wél de moeite waard, u kunt verschillende interessante wandelingen maken, bijvoorbeeld door een kloof waar u aan het einde een verscholen waterval vindt, of op een kleine berg van waar u een fantastisch uitzicht heeft, of door een prachtig groen dal. Hierna keert u terug naar de ringweg en van daar rijdt u terug naar Reykjavík. U kunt natuurlijk ook besluiten om niet naar Þórsmörk te gaan, en méér tijd in de stad te besteden. Er is van alles te zien, u kunt er makkelijk winkelen, en een gezellig avondje uit is natuurlijk ook een mogelijkheid! U overnacht in Reykjavík.
DAG 15
Dag 15: KEFLAVÍK-NEDERLAND
Afhankelijk van de tijd waarop uw vlucht vertrekt, rijdt u óf 's ochtends vroeg terug naar Keflavík, óf u heeft nog wat meer tijd om van de stad te genieten of de Blue Lagoon te bezoeken voordat u terug naar huis vliegt.

 

Opmerking: We behouden ons het recht voor, om deze reis in omgekeerde volgorde te boeken, als dit beter uitkomt.

  BOEK ONLINE   STUUR AANVRAAG IN

  RECOMMENDED EXCURSIONS

Jökulsárlón gletsjerlagune - Jökulsárlón amfibietrip
Fagurhólsmýri - Natuurtocht naar Ingólfshöfði
In de gletsjer
Húsavík - Walvissafari boottocht
Reykjavik - Mountain safari ATV Tour (quad)
Smyrlabjörg - Sneeuwscootertocht op Vatnajökull
Jökulsárlón gletsjerlagune - Jökulsárlón amfibietrip
Fagurhólsmýri - Natuurtocht naar Ingólfshöfði
In de gletsjer
Húsavík - Walvissafari boottocht
Reykjavik - Mountain safari ATV Tour (quad)
Smyrlabjörg - Sneeuwscootertocht op Vatnajökull
  ZOEK NAAR REIZEN
  NEEM CONTACT MET ONS OP