ZOEK NAAR REIZEN

SEIZOEN
Vóór en Najaar
Zomer
Winter
Travel-Style
Individuele reizen
Groepsreizen
Zomerhuisjesreizen
Duration
1 - 6 dagen
7 - 10 dagen
Meer dan 10 dagen
  LAAT RESULTATEN ZIEN

ZOEK NAAR EXCURSIES

SEIZOEN
Vóór en Najaar
Zomer
Winter
SOORT
BOATTRIP
QUAD RIJDEN
WALVISSAFARI
PAARDRIJDEN
JEEP EXCURSIE
FIETSEN
SNORKELEN/DUIKEN
SNEEUWSCOOTER
WANDELEN
IJSGROT
GEBIEDEN
The Beach Ride
Reykjavík
Skógar/Sólheimajökull
Skaftafell
Fagurhólsmýri
Jökulsárlón gletsjerlagune
Smyrlabjörg
Húsavík
Mývatn
Hauganes (Eyjafjörður)
Skagafjörður
Stykkishólmur
  LAAT RESULTATEN ZIEN
IJsland Klassieke Cirkel 10 nachten
1 mei – 30 september, 10 nachten
IJsland Klassieke Cirkel 10 nachten
Een super gebalanceerde reis waarop u alle "musts" van IJsland ziet in een prettig tempo.  U rijdt de hele cirkel van de rondweg en u bezoekt ook het schiereiland Snæfellsnes, dus u heeft goed de tijd om overal echt van te genieten.   Natuurlijk zijn alle hoogtepunten inbegrepen, zoals Þingvellir, Geysir, Gullfoss, Jökulsárlón gletsjermeer, de Oostfjorden, het meer Mývatn, Akureyri en alle wonderen van Snæfellsnes. De perfecte reis voor wie het allemaal goed wil bekijken!

Hoogtepunten

 • Borgarfjörður  met de Hraunfossar watervallen en IJslands grootste hete bron
 • Het schiereiland Snæfellsnes met de vogelrotsen bij Arnarstapi, schitterende basalt formaties en de gletsjer Snæfellsjökull
 • Akureyri, de kleine maar charmante "Hoofdstad van het Noorden"
 • Het meer Mývatn met al zijn natuurwonderen, zoals het Dimmuborgir lava-labyrinth en de solfataren van Námaskarð
 • Dettifoss, Europa's krachtigste waterval
 • Het gletsjermeer Jökulsárlón met de ronddrijvende ijsbergen
 • Het Skaftafell nationale park en de waterval Svartifoss
 • Skógar, waar u de waterval Skógafoss en het interessante Skógar Volksmuseum vindt
 • IJslands meest beroemde hoogtepunten: het hete bronnen gebied van Geysir en de waterval Gullfoss
 • Het Þingvellir nationale park, waar IJsland's oude parlement bijeen kwam
 • De hoofdstad Reykjavík
 • De Blue Lagoon, een warm, blauw meer waar je heerlijk kunt relaxen
 • En nog véél  meer…. Zie de uitgebreide routebeschrijving voorbij de rekenmachine.

Practische informatie

 • Deze reis kan vanaf ongeveer 1 mei tot 30 september gemaakt worden.
 • De reis duurt 11 dagen en 10 nachten.
 • De reis kan gedaan worden in elk type auto.
 • U rijdt van 200 tot 350 km per dag, met een totaal van ca. 2.000 km gedurende de week.
 • U gaat  grotendeels van het éne hotel naar het andere en wisselt elke dag van hotel, maar waarschijnlijk verblijft u één keer twee nachten in hetzelfde hotel.
 • Om een exacte prijs te vinden, kunt u ons om een vrijblijvende offerte vragen.
 • De prijs hieronder geldt voor de maand mei.

PRIJS PER PERSOON (INCL. VLUCHTEN, HOTELS MET ONTBIJT EN KLEINSTE HUURAUTO):

€ 2110,-

  BOEK ONLINE   STUUR AANVRAAG IN

Reisprogramma

DAG 1
Dag 1: vlucht naar IJSLAND-BLUE LAGOON-KEFLAVÍK
U vliegt naar het vliegveld van Keflavík, waar u meteen na aankomst uw huurauto ophaalt. Als u in de namiddag aankomt, kunt u de beroemde Blue Lagoon bezoeken, waar het warme water een enorme verscheidenheid van mineralen bevat. Na een verfrissend bad in de bizarre omgeving van lavavelden en een geothermische centrale, rijdt u naar uw accommodatie in de buurt van Keflavík. Als uw vlucht laat in de avond aankomt, rijdt u direct naar uw accommodatie, maar dan heeft u in de meeste gevallen de gelegenheid om de Blue Lagoon op uw laatste dag te bezoeken.
DAG 2
Dag 2: ÞINGVELLIR-GEYSIR-GULLFOSS-SELFOSS
Uw eerste doel vandaag is het nationale park Þingvellir, waar het oude parlement bijeen kwam. Dit gebied is ook vanuit een geologisch gezichtspunt enorm interessant, omdat hier de aardkorstplaten van Europa en Amerika bij elkaar komen. U kunt door één van de grote kloven wandelen. Hierna gaat u verder naar Laugarvatn, waar u het nieuwe Spa kunt bezoeken. Van daar gaat de tocht verder naar het Geysir gebied, waar de beroemde bron Strokkur elke 10 minuten een enorme zuil water en stoom omhoog spuit. Er zijn ook talloze andere bubbelende en kokende bronnen. Hierna bezoekt u één van de mooiste, en zeker de beroemdste waterval van IJsland, Gullfoss. Daarna rijdt u naar het dorp Selfoss waar u overnacht.
DAG 3
Dag 3: SELJALANDSFOSS-SKÓGAR-DYRHÓLAEY-VÍK-KIRKJUBÆJARKLAUSTUR
Vandaag volgt u de zuidkust naar het oosten, en uw eerste stop maakt u bij Seljalandsfoss. Deze bijzondere waterval is anders dan de meeste andere: je kunt er achter langs lopen. Hierna rijdt u naar het gehucht Skógar, waar de waterval Skógafoss een 60 m hoog gordijn van water vormt. Hier kunt u ook het interessante volksmuseum van Skógar bezoeken, en van alles te weten komen over het leven op IJsland in de 19e en vroege 20e eeuw. De gletsjertong Sólheimajökull staat vervolgens op het programma, want u kunt hier vrij dicht tot aan de gletsjer rijden, dus u kunt hem van dichtbij bekijken. Op de vogelrots Dyrhólaey (25 juni – midden augustus) kunt u de papegaaiduikers heel goed zien, want u kunt er heel dicht bij komen. Na een kijkje in het dorpje Vík rijdt u over de zandvlakte Mýrdalssandur naar het dorp Kirkjubæjarklaustur voor uw overnachting.
DAG 4
Dag 4: SKAFTAFELL-JÖKULSÁRLÓN-HÖFN
Onderweg verder naar het oosten kunt u een stop inlassen bij de basaltzuilen van Dverghamrar, voordat u over de zandvlakte Skeiðarársandur naar Skaftafell rijdt. In dit nationale park kunt u heel wat tijd doorbrengen. U kunt bv. naar de waterval Svartifoss wandelen, met zijn schitterende regelmatige basaltzuilen (ca 1½ uur). Maar het volgende hoogtepunt is ook een plaats waar u flink wat tijd nodig hebt: het gletsjermeer Jökulsárlón. In deze lagune drijven kolossale ijsbergen, die u vanaf de rand goed kunt zien. Maar als u ze nóg beter wilt zien, kunt u een boottochtje maken met een amfibievaartuig of met een zodiac. U kunt ook een leuke wandeling langs de oever van het meer maken, of over het strand. Hierna rijdt u naar uw overnachtingsoord in het gebied tussen de lagune en Höfn.
DAG 5
Dag 5: HÖFN-STÖÐVARFJÖRÐUR-OOSTFJORDEN-EGILSSTAÐIR
' s Ochtends kunt u, als u wilt een sneeuwscooter tocht op de gletsjer Vatnajökull maken. Daarna rijdt op uw gemakje langs de oostfjorden met hun schitterende landschap. U kunt een kijkje nemen in Höfn, een dorp met een belangrijke visserijhaven, en in het kleine vissersdorpje Djúpivogur. En u moet beslist in Stöðvarfjörður het Stenenmuseum van Petra bezoeken, waar u een tuin én een huis vól met halfedelstenen kunt zien. Vervolgens rijdt u nog door een tunnel en over een kleine bergpas, tot u in Egilsstaðir aankomt, het belangrijkste stadje van het oosten.
DAG 6
Dag 6: DETTIFOSS-ÁSBYRGI-TJÖRNES-HÚSAVÍK-MÝVATN
Vanaf Egilsstaðir rijdt u door het vruchtbare dal Jökuldalur en daarna gaat het omhoog, het hooglandplateau Möðrudalsheiði op, een verlaten en ruig gebied. Daarna gaat u naar het noorden over Hólssandur tot u bij Dettifoss uitkomt, IJslands machtigste waterval. Vervolgens bezoekt u Ásbyrgi, een hoefijzervormige kloof, voordat u naar Húsavík rijdt. In dit schilderachtige dorp vindt u een interessant algemeen museum en ook een walvismuseum. U kunt van hier uit ook een walvissafari maken. U overnacht in Húsavík of in het Mývatn gebied.
DAG 7
Dag 7: MÝVATN-AKUREYRI
Vandaag besteedt u een groot deel van de dag bij Mývatn, waar ontzettend veel te zien is. U bezoekt Krafla, een vulkanisch gebied waar tot in de tachtiger jaren uitbarstingen plaatsvonden. Een ander spectaculair gebied is Námaskarð (Hverarönd) waar u solfataren kunt bekijken: kokende modderpoelen met geelachtige zwavelafzettingen en een onvergetelijke lucht! En dan zijn er de Nature Baths, waar u in natuurlijk warm water kunt zwemmen en relaxen, het lavalabyrinth van Dimmuborgir waar u fantastisch kunt wandelen tussen de grillige lavaformaties, en de pseudo kraters van Skútustaðir, van waar u ook een prachtig uitzicht over het meer heeft. Tenslotte rijdt u via Goðafoss, de waterval van de Goden, naar Akureyri. Dit stadje wordt vaak de "Hoofdstad van het Noorden" genoemd. Er is een mooie botanische tuin en er zijn goede mogelijkheden om te winkelen. U overnacht in Akureyri.
DAG 8
Dag 8: SKAGAFJÖRÐUR-HRÚTAFJÖRÐUR-SKÓGASTRÖND-STYKKISHÓLMUR
Eerst rijdt un naar Skagafjörður, de provincie die beroemd is om de fokkerij van IJslandse paarden. U kunt hier gaan paardrijden, of u kunt een witwater tocht maken. Dit laatste duurt 3 uur, dus het is belangrijk om dit van te voren te plannen. U kunt ook het museum van de turfboerderij Glaumbær bezoeken om een idee te krijgen hoe de IJslanders vroeger leefden. Daarna rijdt u via Blönduós naar de fjord Hrútafjörður en dan over de kleine bergpas Laxárdalsheiði naar het Skógaströnd gebied. Tenslotte komt u op het schiereiland Snæfellsnes aan, en u overnacht in één van de charmante vissersdorpjes aan de noordkant van dit schiereiland.
DAG 9
Dag 9: SNÆFELLSNES: HELLISSANDUR-DJÚPALÓNSSANDUR-ARNARSTAPI-BORGARNES
Vandaag heeft u goed de tijd om het schiereiland Snæfellnes te bezoeken. Eerst rijdt u door de vissersdorpjes aan de noordkust van het schiereiland, en dan gaat het verder rondom de gletsjer Snæfellsjökull, aan het einde. U kunt van allerlei interessante stops maken, zoals bij Djúpalónssandur, een plaats met een schitterend zwart strand, of bij de vogelrots Þúfubjarg. U kunt het gehucht Hellnar bezoeken waar een bezoekerscentrum is, en natuurlijk mag u Arnarstapi niet missen. Hier broeden de drieteenmeeuwen in grillige rotsformaties aan de kust, en de noordse sterns in de omringende weilanden. Daarna rijdt u langs de zuidkant van het schiereiland door een agrarisch gebied, waar u onderweg ook een koude mineralenbron kunt zien. Tenslotte arriveert u in de provincie Borgarfjörður, waar u overnacht.
DAG 10
Dag 10: HÚSAFELL-HRAUNFOSSAR-REYKHOLT-DEILDARTUNGUHVER-REYKJAVÍK
Vandaag bezoekt u alle bezienswaardigheden in Borgarfjörður zoals het vakantieoord Húsafell waar een heel leuk zwembad is, de watervallen Hraunfossar die op mysterieuze wijze uit de lava vallen, het dorp Reykholt waar de 13e eeuwse historicus Snorri Sturluson IJslands eerste hot-pot bouwde, en de waterrijkste hete bron van het hele land, Deildartunguhver. Daarna rijdt u via de fjord Hvalfjörður naar Reykjavík. U kunt de namiddag in de stad doorbrengen. Er zijn veel musea en galerieën, twee overdekte winkelcentra, winkelstraten, een botanische tuin, een klein huisdierentuintje, fantastische zwembaden, bowling hallen, fitness centra en nog véél meer. U kunt ook in de namiddag vlakbij Reykjavík gaan paardrijden, of u kunt een walvissafari maken.
DAG 11
Dag 11: KEFLAVÍK-NEDERLAND
Afhankelijk van de tijd waarop uw vlucht vertrekt, rijdt u óf 's ochtends vroeg terug naar Keflavík, óf u heeft nog wat meer tijd om van de stad te genieten of het schiereiland Reykjanes en de Blue Lagoon te bezoeken voordat u terug naar huis vliegt.

 

Opmerking: We behouden ons het recht voor, om deze reis in omgekeerde volgorde te boeken, als dit beter uitkomt.

  BOEK ONLINE   STUUR AANVRAAG IN

  RECOMMENDED EXCURSIONS

Jökulsárlón gletsjerlagune - Jökulsárlón amfibietrip
Fagurhólsmýri - Natuurtocht naar Ingólfshöfði
In de gletsjer
Húsavík - Walvissafari boottocht
Mývatn - Het maanlandschap van Askja, bustocht
Jökulsárlón gletsjerlagune - Jökulsárlón amfibietrip
Fagurhólsmýri - Natuurtocht naar Ingólfshöfði
In de gletsjer
Húsavík - Walvissafari boottocht
Mývatn - Het maanlandschap van Askja, bustocht
  ZOEK NAAR REIZEN
  NEEM CONTACT MET ONS OP