ZOEK NAAR REIZEN

SEIZOEN
Vóór en Najaar
Zomer
Winter
Travel-Style
Individuele reizen
Groepsreizen
Zomerhuisjesreizen
Duration
1 - 6 dagen
7 - 10 dagen
Meer dan 10 dagen
  LAAT RESULTATEN ZIEN

ZOEK NAAR EXCURSIES

SEIZOEN
Vóór en Najaar
Zomer
Winter
SOORT
BOATTRIP
QUAD RIJDEN
WALVISSAFARI
PAARDRIJDEN
JEEP EXCURSIE
FIETSEN
SNORKELEN/DUIKEN
SNEEUWSCOOTER
WANDELEN
IJSGROT
GEBIEDEN
The Beach Ride
Reykjavík
Skógar/Sólheimajökull
Skaftafell
Fagurhólsmýri
Jökulsárlón gletsjerlagune
Smyrlabjörg
Húsavík
Mývatn
Hauganes (Eyjafjörður)
Skagafjörður
Stykkishólmur
  LAAT RESULTATEN ZIEN
Rondom IJsland 7 nachten
7 nachten, mei-september
Rondom IJsland 7 nachten

onze populairste reis

Een korte maar veelomvattende reis, waarbij u behoorlijk wat kilometers aflegt: in totaal 1.800-2.000 km.   De dagen zijn goed gevuld en u krijgt de gelegenheid om een heleboel te doen en te zien.  De reis volgt grotendeels de ringweg rondom het hele eiland, maar gaat ook rondom de schiereilanden Snæfellsnes en Tjörnes.  En natuurlijk bezoekt u de meest spectaculaire attracties van IJsland.  Dus deze reis geeft u het meeste van IJsland, in de kortst mogelijke tijd!  

HOOGTEPUNTEN

 • Borgarfjörður  met de Hraunfossar watervallen en IJslands grootste hete bron
 • Het schiereiland Snæfellsnes met de vogelrotsen bij Arnarstapi, schitterende basalt formaties en de gletsjer Snæfellsjökull
 • Akureyri, de kleine maar charmante "Hoofdstad van het Noorden"
 • Het meer Mývatn met al zijn natuurwonderen, zoals het Dimmuborgir lava-labyrinth en de solfataren van Námaskarð
 • Dettifoss, Europa's krachtigste waterval
 • Het gletsjermeer Jökulsárlón met de ronddrijvende ijsbergen
 • Het Skaftafell nationale park en de waterval Svartifoss
 • Skógar, waar u de waterval Skógafoss en het interessante Skógar Volksmuseum vindt
 • IJslands beroemdste hoogtepunten: het hete bronnen gebied van Geysir en de waterval Gullfoss
 • Het Þingvellir nationale park, waar IJslands oude parlement bijeen kwam
 • De hoofdstad Reykjavík
 • De Blue Lagoon, een warm, blauw meer waar je heerlijk kunt relaxen
 • En nog véél  meer….  Zie de uitgebreide routebeschrijving hier beneden.

PRACTISCHE INFORMATIE

 • Deze reis kan vanaf ongeveer 1 mei tot 30 september gemaakt worden.
 • De reis duurt 8 dagen en 7 nachten.
 • De reis kan in de genoemde periode gedaan worden in elk type auto.
 • U rijdt van 200 tot 400 km per dag, met een totaal van ca. 2.000 km gedurende de week.
 • U gaat van het éne hotel naar het andere en wisselt elke dag van hotel.
 • Om een exacte prijs te vinden, kunt u ons om een vrijblijvende offerte vragen.
 • De prijs hieronder geldt voor de maand mei.

PRIJS PER PERSOON (INCL. VLUCHTEN, HOTELS MET ONTBIJT EN KLEINSTE HUURAUTO):

€ 1627,-

  BOEK ONLINE   STUUR AANVRAAG IN

DAG 1
Dag 1: vlucht naar IJSLAND-BLUE LAGOON-KEFLAVÍK/REYKJAVÍK
U vliegt naar het vliegveld van Keflavík, waar u meteen na aankomst uw huurauto ophaalt. Als u in de namiddag aankomt, kunt u de beroemde Blue Lagoon bezoeken, waar het warme water een enorme verscheidenheid van mineralen bevat. Na een verfrissend bad in de bizarre omgeving van lavavelden en een geothermische centrale, rijdt u naar uw accommodatie in de buurt van Keflavík of in Reykjavík. Als uw vlucht laat in de avond aankomt, rijdt u direct naar uw accommodatie, maar dan heeft u in de meeste gevallen de gelegenheid om de Blue Lagoon op uw laatste dag te bezoeken.
DAG 2
Dag 2: HRAUNFOSSAR-REYKHOLT-DEILDARTUNGUHVER-SNÆFELLSNES-ARNARSTAPI-STYKKISHÓLMUR
U begint uw reis met een rit naar de provincie Borgarfjörður , waar u de mysterieuze watervallen Hraunfossar bezoekt,evenals het dorpje Reykholt waar in de 13e eeuw al een "hot pot" gebouwd werd (die u nog kunt zien!), en IJslands grootste hete bron Deildartunguhver . Van daar rijdt u naar het westen, naar het schiereiland Snæfellsnes. Aan de zuidkant vindt u vlak land en boerderijen, en aan het einde ligt de schitterende gletsjer Snæfellsjökull. Bij Arnarstapi kunt u in het broedseizoen veel vogels zien, en ook wonderbaarlijke basalt formaties. Vervolgens rijdt u langs de noordkant van het schiereiland, die gekenmerkt wordt door de vele vissersdorpjes. U overnacht óf in één van deze dorpjes aan de noordkant van Snæfellsnes, óf nog wat verderop in de richting van Hrútafjörður.
DAG 3
Dag 3: HRÚTAFJÖRÐUR-AKUREYRI-GOÐAFOSS-MÝVATN
Vandaag rijdt u verder langs Snæfellsnes en daarna gaat het over de bergpas Laxárdalsheiði naar de fjord Hrútafjörður en door de provincie Húnavatnssýsla. In dit gebied vindt u behoorlijk wat landbouw, en de aangrenzende provincie Skagafjörður staat bekend om de fokkerij van de IJslandse paarden. U kunt het Glaumbær museum, een oude turfboerderij, bezoeken. Daarna gaat het over de imposante bergpas Öxnadalsheiði (550 m) naar Akureyri, het belangrijkste stadje van het noorden. Nadat u hier een kijkje heeft genomen, rijdt u verder via de waterval Goðafoss naar het meer Mývatn. Aangezien u hier overnacht, kunt u zowel de rest van de middag als de avond hier besteden, om de vele mooie plekjes te bekijken. Bij Skútustaðir zijn er pseudo-kraters, en Dimmuborgir is een schitterend lava-labyrinth met vreemde lava formaties die aan de vegetatie goede beschutting bieden. Hier kunt u een leuke wandeling maken, van 10 minuten tot 2 of 3 uur. Een andere bezienswaardigheid zijn de solfataren van Námaskarð (Hverarönd), waar u grijze, kokende modderpoelen vindt, met gele zwavelafzettingen en een onvergetelijke geur. Tenslotte is het geen slecht idee om nog even te relaxen in het natuurlijke hete water van de Nature Baths. Overnachting in de buurt van Mývatn.
DAG 4
Dag 4: HÚSAVÍK-TJÖRNES-ÁSBYRGI-DETTIFOSS-EGILSSTAÐIR
Als u wilt kunt u vanochtend nog wat meer tijd in het Mývatn gebied besteden. Daarna rijdt u naar het schiereiland Tjörnes waar u uw eerste stop in het vissersdorp Húsavík maakt. Als u wilt kunt u hier een walvissafari maken (duurt ongeveer 3 uur). Daarna rijdt u verder langs de kust van het schiereiland naar de hoefijzer-vormige kloof Ásbyrgi , waar u een korte wandeling door een klein maar fraai bosje kunt maken. Dan rijdt u het nationale park van Jökulsárgljúfur binnen, waar u de waterval Hafragilsfoss kunt bezoeken. En natuurlijk mag u Dettifoss niet missen, een 44 m hoge waterval die de waterrijkste van Europa is. Hierna rijdt u verder over de hoogvlakte Möðrudalsheiði en daarna door het dal Jökuldalur naar Egilsstaðir, het belangrijkste stadje van het oosten, waar u overnacht.
DAG 5
Dag 5: OOSTFJORDEN-DJÚPIVOGUR-HÖFN-JÖKULSÁRLÓN.
Vandaag rijdt u langs de oostfjorden, waar u een bezoekje kunt brengen aan de beroemde Stenenverzameling van Petra. U rijdt verder over kronkelige wegen waar u schitterende uitzichten kunt hebben. U kunt het vissersdorpje Djúpivogur bezoeken, en daarna rijdt u verder naar Höfn, een iets groter stadje met een belangrijke visserijhaven. Van hier rijdt u verder langs de gletsjer Vatnajökull, en als het weer meewerkt krijgt u fantastische blikken op Europa's grootste gletsjer. Vervolgens komt u bij de Jökulsárlón gletsjerlagune aan, waar enorme ijsbergen in drijven. U kunt een boottochtje maken, met een amfibie-boot of met een zodiac. U overnacht in deze omgeving, ergens tussen Höfn en Skaftafell.
DAG 6
Dag 6: SKAFTAFELL-ZUIDKUST-VÍK-SKOGAR-SELFOSS
Vandaag heeft u de gelegenheid om het nationale park van Skaftafell te bezoeken, waar u onder andere een wandeling (1½ uur) naar de waterval Svartifoss kunt maken. Hierna rijdt u over de zwarte zandvlakte Skeiðarársandur, die ontstaan is door overstromingen van smeltwater, meestal na vulkaanuitbarstingen onder de gletsjer Vatnajökull. Vervolgens kunt u de basaltzuilen bij Dverghamrar bezoeken, voordat u het dorpje Kirkjubæjarklaustur bereikt. Daar vandaan gaat de tocht weer verder over de zandvlakte van Mýrdalssandur naar het dorpje Vík. Even verder kunt u een bezoek brengen aan Dyrhólaey (vanaf ca. 25 juni tot midden augustus) waar u papegaaiduikers van heel dichtbij kunt zien. Hierna kunt u naar de gletsjertong Sólheimajökull rijden om deze van dichtbij te bekijken, en daarna komt u bij Skógar waar u de waterval Skógafoss zult zien, en het interessante volksmuseum kunt bezoeken. Tenslotte brengt u een bezoek aan een hele speciale waterval, Seljalandsfoss, waar u achter langs kunt lopen. Tenslotte gaat de tocht verder door boerenland, naar de omgeving van Selfoss, waar u overnacht.
DAG 7
Dag 7: GULLFOSS-GEYSIR-ÞINGVELLIR-REYKJAVÍK
Dit is de dag waarop u de beroemdste attracties bezoekt. Eerst rijdt u naar de waterval Gullfoss, en daarna bekijkt u het hete bronnen gebied van Geysir, waar de beroemde bron Strokkur elke 10 minuten een enorme zuil water en stoom omhoog spuit. Er zijn ook talloze andere bubbelende en kokende bronnen. Hier vandaan rijdt u naar het nationale park Þingvellir, waar het oorspronkelijke parlement van IJsland in 930 werd gesticht. Dit is ook een heel interessant gebied vanuit geologisch standpunt, want het ligt precies op de mid-Atlantische rug, waar twee aardkorstplaten elkaar ontmoeten. Daarom zijn er veel spleten in de bodem in dit gebied. Vanaf Þingvellir rijdt u tenslotte naar Reykjavík, en u hebt het grootste deel van de middag om van de hoofdstad te genieten. Er is van alles te zien, u kunt er makkelijk winkelen, en een gezellig avondje uit is natuurlijk ook een mogelijkheid! U overnacht in Reykjavík (eventueel in Keflavík als u dat liever wilt, als u de volgende ochtend een vroege vlucht heeft)
DAG 8
Dag 8: KEFLAVÍK-NEDERLAND
U rijdt terug naar het vliegveld Keflavík voor uw vlucht terug naar huis. Als u een late vlucht heeft kunt u nu de Blue Lagoon bezoeken.

 


Opmerking: We behouden ons het recht voor, om deze reis in omgekeerde volgorde te boeken, als dit beter uitkomt.

  BOEK ONLINE   STUUR AANVRAAG IN

  RECOMMENDED EXCURSIONS

Jökulsárlón gletsjerlagune - Jökulsárlón amfibietrip
Húsavík - Walvissafari boottocht
Skaftafell - Gletsjerwandeling Svínafellsjökull
Jökulsárlón gletsjerlagune - Jökulsárlón amfibietrip
Húsavík - Walvissafari boottocht
Skaftafell - Gletsjerwandeling Svínafellsjökull
  ZOEK NAAR REIZEN
  NEEM CONTACT MET ONS OP