ZOEK NAAR REIZEN

SEIZOEN
Vóór en Najaar
Zomer
Winter
Travel-Style
Individuele reizen
Groepsreizen
Zomerhuisjesreizen
Duration
1 - 6 dagen
7 - 10 dagen
Meer dan 10 dagen
  LAAT RESULTATEN ZIEN

ZOEK NAAR EXCURSIES

SEIZOEN
Vóór en Najaar
Zomer
Winter
SOORT
BOATTRIP
QUAD RIJDEN
WALVISSAFARI
PAARDRIJDEN
JEEP EXCURSIE
FIETSEN
SNORKELEN/DUIKEN
SNEEUWSCOOTER
WANDELEN
IJSGROT
GEBIEDEN
The Beach Ride
Reykjavík
Skógar/Sólheimajökull
Skaftafell
Fagurhólsmýri
Jökulsárlón gletsjerlagune
Smyrlabjörg
Húsavík
Mývatn
Hauganes (Eyjafjörður)
Skagafjörður
Stykkishólmur
  LAAT RESULTATEN ZIEN
Zomerhuisjesreis 14 nachten
14 nachten, mei-september
Zomerhuisjesreis 
14 nachten

Hoogtepunten voor 14 nachten

 • Akureyri, de kleine maar charmante "Hoofdstad van het Noorden"
 • Het meer Mývatn met al zijn natuurwonderen, zoals het Dimmuborgir lava-labyrinth en de solfataren van Námaskarð
 • Dettifoss, Europa's krachtigste waterval
 • Borgarfjörður Eystri met zijn kleurrijke bergen en pittoresque haven
 • Egilsstaðir en de Oostfjorden.
 • Het gletsjermeer Jökulsárlón met de ronddrijvende ijsbergen
 • Het Skaftafell nationale park en de waterval Svartifoss
 • IJslands beroemdste hoogtepunten: het hete bronnen gebied van Geysir en de waterval Gullfoss
 • Het Þingvellir nationale park, waar IJslands oude parlement bijeen kwam
 • Skógar, waar u de waterval Skógafoss en het interessante Skógar Volksmuseum vindt
 • Het liefelijke dal Þjórsárdalur met het romantische kleine dal Gjáin en de waterval Háifoss
 • De hoofdstad Reykjavík
 • De Blue Lagoon, een warm, blauw meer waar je heerlijk kunt relaxen
 • En nog véél  meer…. Zie de uitgebreide routebeschrijving hier beneden.

Practische informatie

 • Deze reis kan vanaf ongeveer 1 mei tot 30 september gemaakt worden.
 • Deze reis duurt in principe 14 nachten en 15 dagen, maar kan makkelijk verlengd worden.   Voor deze reis bevelen we een extra nacht in een hotel in Reykjavík aan het begin van de reis aan!
 • De reis kan gedaan worden in elk type auto, maar als u een 4x4 jeep wilt nemen, kunnen we u een routebeschrijving met wat hooglandwegen erin bezorgen.
 • U rijdt  meestal van 200 tot 400 km per dag.
 • BELANGRIJK:  De wisseldagen van de zomerhuisjes zijn ALLEEN op donderdagen en zondagen, dus u kunt alleen van zondag tot donderdag, of van donderdag tot zondag in elk huisje verblijven.  Als u op andere weekdagen wilt aankomen of vertrekken, is het altijd mogelijk de reis te verlengen met één of meer nachten in een hotel.   U kunt deze reizen ook helemaal volgens uw eigen wensen verlengen met 3 of 4 nachten in een zomerhuisje in het gebied van uw keuze.
 • Opmerking:  We behouden ons het recht voor, om al deze reizen in omgekeerde volgorde te boeken, als dit beter uitkomt.  Als u wilt, kunt u ook zelf om een omgekeerde volgorde vragen.
 • Om een exacte prijs te vinden, kunt u ons om een vrijblijvende offerte vragen.
 • De prijs hieronder geldt voor de maand mei.

PRIJS PER PERSOON (INCL. VLUCHTEN, HOTELS MET ONTBIJT EN KLEINSTE HUURAUTO):

€ 2301,-

  BOEK ONLINE   STUUR AANVRAAG IN

 

Reisprogramma 14 nachten (aankomst op donderdag)

In het kort:

14 nachten (donderdag):  3 nachten noord, 4 nachten oost, 3 nachten zuidoost, 4 nachten zuid.
 

Uitgebreid:

DAG 1
Dag 1 (donderdag) vlucht naar IJSLAND--AKUREYRI
U vliegt naar het vliegveld van Keflavík, waar u meteen na aankomst uw huurauto ophaalt. Daarna gaat u van start, eerst naar Reykjavík, waar u eventueel nog wat inkopen kunt doen. U rijdt nu helemaal over de rondweg naar Akureyri toe, en dit is een lange tocht. De weg is goed, maar het is vanaf het vliegveld toch gauw zes uur rijden. Als u dit niet aanlokt, kunt u natuurlijk overwegen om een dag éérder naar IJsland te vliegen, en eerst een nacht in Reykjavík te overnachten, zodat u de volgende dag op uw gemakje naar het noorden kunt rijden. Overnachting in een leuk modern appartement in Akureyri of in een zomerhuisje in de buurt van deze stad.
DAG 2
Dag 2 (vrijdag) MÝVATN
Vandaag heeft u de hele dag de tijd om van het Mývatn gebied te genieten. Bij Skútustaðir zijn er pseudo-kraters, en Dimmuborgir is een schitterend lava-labyrinth met vreemde lava formaties die aan de vegetatie goede beschutting bieden. Hier kunt u een leuke wandeling maken, van 10 minuten tot 2 of 3 uur. Een andere bezienswaardigheid zijn de solfataren van Námaskarð (Hverarönd), waar u grijze, kokende modderpoelen vindt, met gele zwavelafzettingen en een onvergetelijke geur. Tenslotte is het geen slecht idee om nog even te relaxen in het natuurlijke hete water van de Nature Baths. Overnachting in de buurt van Mývatn.
DAG 3
Dag 3 (zaterdag): TJÖRNES SCHIEREILAND EN DETTIFOSS
Vandaag maakt u een dagtocht rondom het schiereiland Tjörnes. U kunt uw eerste stop in het vissersdorp Húsavík maken. Er is daar een leuk algemeen museum, een walvismuseum en een pittoresque haven. Als u wilt kunt u hier ook een walvissafari meemaken. Van hier rijdt u verder naar de hoefijzervormige kloof Ásbyrgi, waar u een kort wandelingetje kunt maken door een klein maar mooi bosje. Hierna rijdt u het nationale park Jökulsárgljúfur in, waar u eerst een bezoek brengt aan de wonderbaarlijke rotsformaties Hljóðaklettar, om daarna naar Dettifoss te rijden, IJslands waterrijkste waterval die 44m naar beneden valt in de grote kloof. Hierna rijdt u verder tot u weer bij de ringweg aankomt, en van daar rijdt u terug naar Mývatn. Overnachting in het Mývatn gebied.
 
DAG 4
Dag 4 (zondag): MÖÐRUDALSHEIÐI-EGILSSTAÐIR/SEYÐISFJÖRÐUR
Vandaag gaat u verder naar uw volgende standplaats in het oosten. U rijdt weer langs Mývatn, waar u eventueel nog wat meer tijd kunt besteden om alle wonderen van dit gebied te zien. Daarna gaat het verder over de hoogvlakte Möðrudalsheiði en daarna door het dal Jökuldalur naar Egilsstaðir, het belangrijkste stadje van het oosten, waar u overnacht.
DAG 5
Dag 5 (maandag): LAKE LÖGURINN-HENGIFOSS-HALLORMSSTAÐUR-KÁRAHNJÚKAR.
Een excursie rondom het meer Lögurinn is een leuke manier om de dag te besteden. U rijdt eerst langs het meer Lögurinn naar IJslands grootste bos, Hallormsstaður, en van daar naar de overkant van het meer, waar u eventueel naar de waterval Hengifoss (de op één na hoogste van IJsland) kunt lopen. U kunt ook het bezoekerscentrum voor het Vatnajökull nationale park bezoeken, voordat u de weg naar het hoogland op rijdt. Deze weg klimt langzaam maar zeker omhoog en brengt u naar Kárahnjúkar, waar een paar jaar geleden een nieuwe waterkrachtcentrale is gebouwd. Het is een imposant gezicht. U rijdt dezelfde weg terug naar het meer Lögurinn, en dan kunt u aan de andere kant van het meer weer terug rijden naar Egilsstaðir.
DAG 6
Dag 6 (dinsdag): BORGARFJÖRÐUR EYSTRI
Vandaag stellen we een bezoek aan Borgarfjörður Eystri voor, een leuk klein dorpje waar van alles te zien is. Er is een kerkje met een altaartafel van de beroemde schilder Kjarval, een pittoresque haven waar grote hoeveelheden papegaaiduikers broeden (mei-midden augustus) en een fabriekje waar schitterende sieraden en gebruiksvoorwerpen gemaakt worden uit plaatselijk gevonden stenen en halfedelstenen. Van hier rijdt u terug naar Egilsstaðir, waar een algemeen museum is en een prima zwembad.
DAG 7
Dag 7 (woensdag): NESKAUPSTAÐUR OF SEYÐISFJÖRÐUR
U kunt kiezen uit verschillende tochtjes. U kunt naar het dorp Seyðisfjörður rijden, waar de ferry Norröna ééns per week aanlegt. Er is een leuk technish museum in dit dorpje, en er zijn verschillende wandelmogelijkheden. Een andere mogelijkheid is een tochtje naar Neskaupstaður, waarbij u door een gebied rijdt dat u werkelijk kennis laat maken met de Oostfjorden. In Neskaupstaður kunt u ook een leuke wandeling langs de kust maken.
DAG 8
Dag 8 (donderdag): OOSTFJORDEN-DJÚPIVOGUR-HÖFN-JÖKULSÁRLÓN-KIRKJUBÆJARKLAUSTUR
Vandaag rijdt u langs de oostfjorden, waar u een bezoekje kunt brengen aan de beroemde Stenenverzameling van Petra. U rijdt verder over kronkelige wegen waar u schitterende uitzichten kunt hebben. U kunt het vissersdorpje Djúpivogur bezoeken, en daarna rijdt u verder naar Höfn, een iets groter stadje met een belangrijke visserij haven. Van hier rijdt u verder langs de gletsjer Vatnajökull, en als het weer meewerkt krijgt u fantastische blikken op Europa's grootste gletsjer. Vervolgens komt u bij de Jökulsárlón gletsjerlagune aan, waar enorme ijsbergen in drijven. U kunt een boottochtje maken, met een amfibie-boot of met een zodiac. Tenslotte rijdt u naar uw volgende huisje in de buurt van Kirkjubæjarklaustur.
DAG 9
Dag 9 (vrijdag): SKAFTAFELL
Vandaag heeft u de hele dag de tijd om het nationale park bij Skaftafell te bezoeken. U kunt naar de waterval Svartifoss, omringd door regelmatige basaltzuilen wandelen (1½ uur), of u kunt in de richting van de gletsjertong Skaftafellsjökull lopen. Het is ook mogelijk om met de auto tot héél dicht bij een gletsjertong, Svínafellsjökull, te rijden, zodat u die van dichtbij kunt bekijken. De mogelijkheden voor wandelaars zijn fantastisch!
DAG 10
Dag 10 (zaterdag): KIRKJUBÆJARKLAUSTUR-FJAÐRÁRGLJÚFUR
Vandaag heeft u de hele dag om van de omgeving van Kirkjubæjarklaustur te genieten. U kunt bijvoorbeeld vanuit Kirkjubæjarklaustur naar de waterval Systrafoss wandelen. U kunt ook een kort tochtje maken naar de prachtige kloof Fjaðrárgljúfur, waar u ook een eindje kunt wandelen. En in Kirkjubæjarklaustur vindt u ook een klein zwembad, waar het fijn relaxen is!
DAG 11
Dag 11 (zondag): VÍK-DYRHÓLAEY-SKÓGAR-SELJALANDSFOSS-HVERAGERÐI/GEYSIR
Vandaag rijdt u eerst over de zandvlakte Mýrdalsjökull naar het dorpje Vík, met zijn zwarte strand. Niet ver van Vík kunt u (25 juni-midden augustus) naar Dyrhólaey rijden, om de papegaaiduikers te zien die daar broeden. Het is een weggetje met haarspeldbochten, maar het is de moeite waard! U heeft van hier ook een mooi uitzicht over de gletsjer Mýrdalsjökull (bij goed weer!). Vervolgens kunt u naar de gletsjertong Sólheimajökull rijden en deze van dichtbij bekijken. Hierna bevelen we een stop in Skógar aan: u vindt daar een fantastisch volksmuseum en een schitterende, 60 m hoge waterval (Skógafoss). Hierna rijdt u verder naar de waterval Seljalandsfoss, die een speciale eigenschap heeft, je kunt er achter langs lopen. Van hier gaat u verder over de rondweg tot u bij uw volgende huisje aankomt, in de omgeving van Hveragerði of Geysir.
DAG 12
Dag 12 (maandag): ÞINGVELLIR-GEYSIR-GULLFOSS-ÞJÓRSÁRDALUR
Eerst rijdt u naar het nationale park Þingvellir, waar het oorspronkelijke parlement van IJsland in 930 werd gesticht. Dit is ook een heel interessant gebied van een geologisch standpunt, want het ligt precies op de mid-Atlantische rug, waar twee aardkorstplaten elkaar ontmoeten. Daarom zijn er veel spleten in de bodem in dit gebied. Vanaf Þingvellir rijdt u naar Laugarvatn, waar u eventueel het nieuwe Fontana Spa kunt bezoeken. Daarna neemt u natuurlijk goed de tijd om het beroemde hete bronnen gebied van Geysir te bezoeken, waar de bron Strokkur elke 10 minuten een enorme zuil water en stoom omhoog spuit. Er zijn ook talloze andere bubbelende en kokende bronnen. Hier vandaan rijdt u naar Gullfoss, IJslands beroemdste waterval. Vanaf Gullfoss gaat het verder naar de charmante kloof Brúarhlöð en dan naar het dorp Flúðir. Vervolgens rijdt u door het dal Þjórsárdalur waar u verschillende mooie plekjes kunt bezoeken: de tweeling-waterval Hjálp, de ruine van de boerderij Stöng die in 1104 door een vulkaanuitbraak van Hekla verwoest werd, het romantische dal Gjáin en IJslands op twee na hoogste waterval Háifoss. Vervolgens rijdt u terug naar uw huisje.
DAG 13
Dag 13 (dinsdag): REYKJANES
Vandaag is het leuk om een excursie naar Reykjanes te maken, met een bezoekje aan de kokende modderpoelen van Krísuvík. Daarna bezoekt u het vissersdorp Grindavík waar een leuk visserij museum is, Het hoogtepunt van deze tocht is een bezoek aan de beroemde Blue Lagoon, een meer gevuld met natuurlijk warm water, rijk aan allerlei mineralen. Een bad in deze bizarre omgeving van lavavelden en een geothermische centrale is een bijzondere belevenis! Hierna kunt u naar het uiteinde van het schiereiland rijden, waar wat hete bronnen zijn, en een eindje verderop kunt u de "Brug tussen de continenten" bezoeken, een symbolische brug die aangeeft waar ongeveer de europese en amerikaanse aardkorstplaten bij elkaar komen. Tenslotte is het de moeite waard om de kerk van Bessastaðir te bezoeken, voor u naar uw huisje terugkeert.
DAG 14
Dag 14 (woensdag): REYKJAVÍK
Vandaag bezoekt u Reykjavík, waar u de hele dag kunt doorbrengen. Er zijn winkels, musea en een heleboel bezienswaardigheden, zoals de grote kerk Hallgrímskirkja, het gebouw Perla waar een koepel op heetwaterreservoirs gebouwd is, vanwaar u een fantastisch uitzicht over de stad heeft, en de botanische tuin "Grasagarður". U kunt ook een walvissafari vanuit Reykjavík maken. Tenslotte rijdt u terug naar uw huisje voor uw laatste overnachting.
DAG 15
Dag 15 KEFLAVÍK-NEDERLAND
Afhankelijk van de tijd waarop uw vlucht vertrekt, rijdt u óf 's ochtends vroeg terug naar Keflavík, óf u heeft nog wat meer tijd om van de stad te genieten of de Blue Lagoon te bezoeken  voordat u terug naar huis vliegt.

Reisprogramma 14 nachten (aankomst op zondag)

In het kort:

14 nachten (zondag):  4 nachten noord, 3 nachten oost, 4 nachten zuidoost, 3 nachten zuid.

Uitgebreid:

Reisprogramma 14 nachten - 15 dagen  (Aankomst op zondag)

DAG 1
Dag 1 (zondag) NEDERLAND-IJSLAND--AKUREYRI
U vliegt naar het vliegveld van Keflavík, waar u meteen na aankomst uw huurauto ophaalt. Daarna gaat u van start, eerst naar Reykjavík, waar u eventueel nog wat inkopen kunt doen. U rijdt nu helemaal over de rondweg naar Akureyri toe, en dit is een lange tocht. De weg is goed, maar het is vanaf het vliegveld toch gauw zes uur rijden. Als u dit niet aanlokt, kunt u natuurlijk overwegen om een dag éérder naar IJsland te vliegen, en eerst een nacht in Reykjavík te overnachten, zodat u de volgende dag op uw gemakje naar het noorden kunt rijden. Overnachting in een leuk modern appartement in Akureyri of in een zomerhuisje in de buurt van deze stad.
DAG 2
Dag 2 (maandag) MÝVATN
Vandaag heeft u de hele dag de tijd om van het Mývatn gebied te genieten. Bij Skútustaðir zijn er pseudo-kraters, en Dimmuborgir is een schitterend lava-labyrinth met vreemde lava formaties die aan de vegetatie goede beschutting bieden. Hier kunt u een leuke wandeling maken, van 10 minuten tot 2 of 3 uur. Een andere bezienswaardigheid zijn de solfataren van Námaskarð (Hverarönd), waar u grijze, kokende modderpoelen vindt, met gele zwavelafzettingen en een onvergetelijke geur. Tenslotte is het geen slecht idee om nog even te relaxen in het natuurlijke hete water van de Nature Baths. Overnachting in de buurt van Mývatn.
DAG 3
Dag 3 (dinsdag): TJÖRNES SCHIEREILAND EN DETTIFOSS
Vandaag maakt u een dagtocht rondom het schiereiland Tjörnes. U kunt uw eerste stop in het vissersdorp Húsavík maken. Er is daar een leuk algemeen museum, een walvismuseum en een pittoresque haven. Als u wilt kunt u hier ook een walvissafari meemaken. Van hier rijdt u verder naar de hoefijzervormige kloof Ásbyrgi, waar u een kort wandelingetje kunt maken door een klein maar mooi bosje. Hierna rijdt u het nationale park Jökulsárgljúfur in, waar u eerst een bezoek brengt aan de wonderbaarlijke rotsformaties Hljóðaklettar, om daarna naar Dettifoss te rijden, IJslands waterrijkste waterval die 44m naar beneden valt in de grote kloof. Hierna rijdt u verder tot u weer bij de ringweg aankomt, en van daar rijdt u terug naar Mývatn. Overnachting in het Mývatn gebied.
DAG 4
Dag 4 (woensdag): MÝVATN OF EYJAFJÖRÐUR EN WALVISSAFARI
Vandaag heeft u nog volop de gelegenheid om méér in de buurt van Mývatn te gaan wandelen, een walvissafari te maken in Eyjafjörður, of de zuidkant van de fjord of het eilandje Hrisey te bezoeken. Natuurlijk zijn alle musea van Akureyri ook een mogelijkheid, en het grote zwembad is ook aanlokkelijk!
DAG 5
Dag 5 (donderdag): MÖÐRUDALSHEIÐI-EGILSSTAÐIR/SEYÐISFJÖRÐUR
Vandaag gaat u verder naar uw volgende standplaats in het oosten. U rijdt weer langs Mývatn, waar u eventueel nog wat meer tijd kunt besteden om alle wonderen van dit gebied te zien. Daarna gaat het verder over de hoogvlakte Möðrudalsheiði en daarna door het dal Jökuldalur naar Egilsstaðir, het belangrijkste stadje van het oosten, waar u overnacht.
DAG 6
Dag 6 (vrijdag): LAKE LÖGURINN-HENGIFOSS-HALLORMSSTAÐUR-KÁRAHNJÚKAR.
Een excursie rondom het meer Lögurinn is een leuke manier om de dag te besteden. U rijdt eerst langs het meer Lögurinn naar IJslands grootste bos, Hallormsstaður, en van daar naar de overkant van het meer, waar u eventueel naar de waterval Hengifoss (de op één na hoogste van IJsland) kunt lopen. U kunt ook het bezoekerscentrum voor het Vatnajökull nationale park bezoeken, voordat u de weg naar het hoogland op rijdt. Deze weg klimt langzaam maar zeker omhoog en brengt u naar Kárahnjúkar, waar een paar jaar geleden een nieuwe waterkrachtcentrale is gebouwd. Het is een imposant gezicht. U rijdt dezelfde weg terug naar het meer Lögurinn, en dan kunt u aan de andere kant van het meer weer terug rijden naar Egilsstaðir.
DAG 7
Dag 7 (zaterdag): BORGARFJÖRÐUR EYSTRI
Vandaag stellen we een bezoek aan Borgarfjörður Eystri voor, een leuk klein dorpje waar van alles te zien is. Er is een kerkje met een altaartafel van de beroemde schilder Kjarval, een pittoresque haven waar grote hoeveelheden papegaaiduikers broeden (mei-midden augustus) en een fabriekje waar schitterende sieraden en gebruiksvoorwerpen gemaakt worden uit plaatselijk gevonden stenen en halfedelstenen. Van hier rijdt u terug naar Egilsstaðir, waar een algemeen museum is en een prima zwembad.
DAG 8
Dag 8 (zondag): OOSTFJORDEN-DJÚPIVOGUR-HÖFN-JÖKULSÁRLÓN-KIRKJUBÆJARKLAUSTUR
Vandaag rijdt u langs de oostfjorden, waar u een bezoekje kunt brengen aan de beroemde Stenenverzameling van Petra. U rijdt verder over kronkelige wegen waar u schitterende uitzichten kunt hebben. U kunt het vissersdorpje Djúpivogur bezoeken, en daarna rijdt u verder naar Höfn, een iets groter stadje met een belangrijke visserij haven. Van hier rijdt u verder langs de gletsjer Vatnajökull, en als het weer meewerkt krijgt u fantastische blikken op Europa's grootste gletsjer. Vervolgens komt u bij de Jökulsárlón gletsjerlagune aan, waar enorme ijsbergen in drijven. U kunt een boottochtje maken, met een amfibie-boot of met een zodiac. Tenslotte rijdt u naar uw volgende huisje in de buurt van Kirkjubæjarklaustur.
DAG 9
Dag 9 (maandag): SKAFTAFELL
Vandaag heeft u de hele dag de tijd om het nationale park bij Skaftafell te bezoeken. U kunt naar de waterval Svartifoss, omringd door regelmatige basaltzuilen wandelen (1½ uur), of u kunt in de richting van de gletsjertong Skaftafellsjökull lopen. Het is ook mogelijk om met de auto tot héél dicht bij een gletsjertong, Svínafellsjökull, te rijden, zodat u die van dichtbij kunt bekijken. De mogelijkheden voor wandelaars zijn fantastisch!
DAG 10
Dag 10 (dinsdag): KIRKJUBÆJARKLAUSTUR-FJAÐRÁRGLJÚFUR
Vandaag heeft u de hele dag om van de omgeving van Kirkjubæjarklaustur te genieten. U kunt bijvoorbeeld vanuit Kirkjubæjarklaustur naar de waterval Systrafoss wandelen. U kunt ook een kort tochtje maken naar de prachtige kloof Fjaðrárgljúfur, waar u ook een eindje kunt wandelen. En in Kirkjubæjarklaustur vindt u ook een klein zwembad, waar het fijn relaxen is!
DAG 11
Dag 11 (woensdag) Extra dag in Kirkjubæjarklaustur

 

Vandaag kunt u uit verschillende opties kiezen. Als u van wandelen houdt, kunt u opnieuw naar Skaftafell rijden en daar een extra dag in het nationale park besteden. U kunt naar Mórsárdalur lopen of (als het heel helder is en u van bergen beklimmen houdt) naar de top van de Kristínartindar. Een gletsjerwandeling onder leiding behoort ook tot de mogelijkheden (zie excursies Skaftafell gebied). U kunt natuurlijk ook nog ietsje verder door rijden en een excursie naar Ingólfshöfði meemaken (zie excursies Skaftafell gebied).

DAG 12
Dag 12 (donderdag): VÍK-DYRHÓLAEY-SKÓGAR-SELJALANDSFOSS-HVERAGERÐI/GEYSIR
Vandaag rijdt u eerst over de zandvlakte Mýrdalsjökull naar het dorpje Vík, met zijn zwarte strand. Niet ver van Vík kunt u (25 juni-midden augustus) naar Dyrhólaey rijden, om de papegaaiduikers te zien die daar broeden. Het is een weggetje met haarspeldbochten, maar het is de moeite waard! U heeft van hier ook een mooi uitzicht over de gletsjer Mýrdalsjökull (bij goed weer!). Vervolgens kunt u naar de gletsjertong Sólheimajökull rijden en deze van dichtbij bekijken. Hierna bevelen we een stop in Skógar aan: u vindt daar een fantastisch volksmuseum en een schitterende, 60 m hoge waterval (Skógafoss). Hierna rijdt u verder naar de waterval Seljalandsfoss, die een speciale eigenschap heeft, je kunt er achter langs lopen. Van hier gaat u verder over de rondweg tot u bij uw volgende huisje aankomt, in de omgeving van Hveragerði of Geysir.
DAG 13
Dag 13 (vrijdag): ÞINGVELLIR-GEYSIR-GULLFOSS-ÞJÓRSÁRDALUR
Eerst rijdt u naar het nationale park Þingvellir, waar het oorspronkelijke parlement van IJsland in 930 werd gesticht. Dit is ook een heel interessant gebied van een geologisch standpunt, want het ligt precies op de mid-Atlantische rug, waar twee aardkorstplaten elkaar ontmoeten. Daarom zijn er veel spleten in de bodem in dit gebied. Vanaf Þingvellir rijdt u naar Laugarvatn, waar u eventueel het nieuwe Fontana Spa kunt bezoeken. Daarna neemt u natuurlijk goed de tijd om het beroemde hete bronnen gebied van Geysir te bezoeken, waar de bron Strokkur elke 10 minuten een enorme zuil water en stoom omhoog spuit. Er zijn ook talloze andere bubbelende en kokende bronnen. Hier vandaan rijdt u naar Gullfoss, IJslands beroemdste waterval. Vanaf Gullfoss gaat het verder naar de charmante kloof Brúarhlöð en dan naar het dorp Flúðir. Vervolgens rijdt u door het dal Þjórsárdalur waar u verschillende mooie plekjes kunt bezoeken: de tweeling-waterval Hjálp, de ruine van de boerderij Stöng die in 1104 door een vulkaanuitbraak van Hekla verwoest werd, het romantische dal Gjáin en IJslands op twee na hoogste waterval Háifoss. Vervolgens rijdt u terug naar uw huisje.
DAG 14
Dag 14 (zaterdag): REYKJANES EN REYKJAVÍK
Eerst rijdt u naar Reykjavík, waar u een deel van de dag kunt doorbrengen. Er zijn winkels, musea en een heleboel bezienswaardigheden, zoals de grote kerk Hallgrímskirkja, het gebouw Perla waar een koepel op heetwaterreservoirs gebouwd is, vanwaar u een fantastisch uitzicht over de stad heeft, en de botanische tuin "Grasagarður". U kunt ook een walvissafari vanuit Reykjavík maken. Als u wilt kunt u daarna ook een excursie naar Reykjanes maken, met een bezoekje aan de kokende modderpoelen van Krísuvík. Daarna bezoekt u het vissersdorp Grindavík waar een leuk visserij museum is. Het hoogtepunt van deze tocht is een bezoek aan de beroemde Blue Lagoon, een meer gevuld met natuurlijk warm water, rijk aan van allerlei mineralen. Een bad in deze bizarre omgeving van lavavelden en een geothermische centrale is een bijzondere belevenis! Hierna kunt u naar het uiteinde van het schiereiland rijden, waar wat hete bronnen zijn, en een eindje verderop kunt u de "Brug tussen de continenten" bezoeken, een symbolische brug die aangeeft waar ongeveer de europese en amerikaanse aardkorstplaten bij elkaar komen. Tenslotte is het de moeite waard om de kerk van Bessastaðir te bezoeken, voor u naar uw huisje terugkeert.
DAG 15
Dag 15 KEFLAVÍK-NEDERLAND
Afhankelijk van de tijd waarop uw vlucht vertrekt, rijdt u óf 's ochtends vroeg terug naar Keflavík, óf u heeft nog wat meer tijd om van de stad te genieten of de Blue Lagoon te bezoeken voordat u terug naar huis vliegt.
  BOEK ONLINE   STUUR AANVRAAG IN

  RECOMMENDED EXCURSIONS

Jökulsárlón gletsjerlagune - Jökulsárlón amfibietrip
Fagurhólsmýri - Natuurtocht naar Ingólfshöfði
Hauganes (Eyjafjörður): Walvissafari en zeevissen
Skaftafell - Gletsjerwandeling Svínafellsjökull
Jökulsárlón gletsjerlagune - Jökulsárlón amfibietrip
Fagurhólsmýri - Natuurtocht naar Ingólfshöfði
Hauganes (Eyjafjörður): Walvissafari en zeevissen
Skaftafell - Gletsjerwandeling Svínafellsjökull
  ZOEK NAAR REIZEN
  NEEM CONTACT MET ONS OP