ZOEK NAAR REIZEN

SEIZOEN
Vóór en Najaar
Zomer
Winter
Travel-Style
Individuele reizen
Groepsreizen
Zomerhuisjesreizen
Duration
1 - 6 dagen
7 - 10 dagen
Meer dan 10 dagen
  LAAT RESULTATEN ZIEN

ZOEK NAAR EXCURSIES

SEIZOEN
Vóór en Najaar
Zomer
Winter
SOORT
BOATTRIP
QUAD RIJDEN
WALVISSAFARI
PAARDRIJDEN
JEEP EXCURSIE
FIETSEN
SNORKELEN/DUIKEN
SNEEUWSCOOTER
WANDELEN
IJSGROT
GEBIEDEN
The Beach Ride
Reykjavík
Skógar/Sólheimajökull
Skaftafell
Fagurhólsmýri
Jökulsárlón gletsjerlagune
Smyrlabjörg
Húsavík
Mývatn
Hauganes (Eyjafjörður)
Skagafjörður
Stykkishólmur
  LAAT RESULTATEN ZIEN
VAKANTIE IN ZOMERHUISJES OP IJSLAND

VAKANTIE IN ZOMERHUISJES OP IJSLAND

Ca. 10 – 21 nachten naar eigen keuze, mei-september

Bij onze zomerhuisjesreizen logeert u in drie of méér verschillende zomerhuisjes, telkens 3 of 4 nachten.   Als u wilt kunt u de reis met een nacht in een hotel in Reykjavík verlengen, aan het begin of aan het einde, of zelfs met 3 of 4 nachten in een zomerhuisje, zo vaak als u maar wilt.  De hoogtepunten varieëren natuurlijk, al naar gelang welke reis u kiest, maar u heeft in elk geval de gelegenheid om op uw gemakje een deel van IJsland goed te leren kennen, zonder elk moment koffers te hoeven pakken.  En natuurlijk is een verblijf in zomerhuisjes relatief goedkoop, omdat u zelf kunt koken en niet in dure restaurants hoeft te eten.  Dit is natuurlijk ook een reis die speciaal geschikt is voor mensen met kinderen!     Al naar gelang de tijdsduur van uw reis, kunt u veel, héél veel of enorm veel van IJsland zien.   Als u een 4x4 jeep wilt huren, kunnen we u ook een routebeschrijving bezorgen waar wat hooglandroutes in voorkomen.   De mogelijkheden zijn enorm, maar de beschikbaarheid is niet oneindig, dus hoe eerder u boekt... des te beter. 

De huisjes

De huisjes verschillen enorm, al naar gelang de omgeving en het aantal personen per boeking.   Soms zijn het vakantiehuisjes, soms staan ze alleen en soms meer in een park, soms zijn het appartementen in een groter gebouw, of op een rijtje, de variatie heeft weinig grenzen!  Er is een grote keuze aan huisjes en appartementen voor 2-6 personen, en een enkel huisje of appartement heeft plaats voor 7 personen, maar méér dan 7  is erg moeilijk.   In de meeste huisjes in in elk geval één tweepersoons bed, en daarnaast stapelbedden, terwijl sommige huisjes ook losse bedden hebben die al naar gelang de behoefte bij elkaar, of uit elkaar geschoven kunnen worden.   Huisjes met twee tweepersoonsbedden zijn schaars en kunnen niet gegarandeerd worden.    Eénpersoons bedden zijn meestal 70, soms 80 of 90 cm breed, tweepersoons bedden zijn vaak 140 cm breed maar in sommige huisjes zijn ze breder. Vele huisjes hebben een eigen hot pot, maar dit is  natuurlijk niet overal het geval, en in sommige gebieden, zoals bv.  in het Kirkjubæjarklaustur gebied, is (nog) geen heet water in de bodem gevonden om de huizen van natuurlijk heet water  te voorzien.  Daar  moeten de mensen nog electrisch verwarmen, dus daar zult u weinig hete potten tegenkomen!  Wij garanderen voor de 10-11 daagse reis minstens één huisje met een hot pot, terwijl u bij 14 dagen of langer minstens twee keer een huisje krijgt waar u van een eigen hot pot kunt genieten. 
 

Het volgende is ALTIJD in alle huisjes aanwezig: 

 • Genoeg bedden voor het aantal personen dat u geboekt heeft, met bijbehorende dekbedden en kussens
 • Beddengoed voor het aantal benodigde bedden.  Dit is soms in de huisjes zelf aanwezig, maar moet in andere gevallen meteen bij uw aankomst op het vliegveld even opgehaald worden, zodat u dat beddengoed dus uw hele reis bij u heeft, en in sommige gevallen voor méér dan één huisje gebruikt.
 • Een keuken of keukenhoek met kookgelegenheid (electrisch), pannen, een koekenpan, eetgerei enzovoorts
 • Een zitgedeelte en een eettafel met stoelen.
 • Een badkamer met douche en WC

Heel vaak vind u in onze huisjes ook:

TV, radio, CD en/of DVD speler.
Een veranda, terras of tuintje, met tuinmeubelen zodat u buiten kunt zitten
Een  oven of een magnetron


En soms is er zelfs een afwasmachine, een wasmachine en misschien zelfs een droger, maar dit kan niet speciaal geboekt worden!

   

Reisprogramma's voor de verschillende varianten

In het kort: 

 • 10 nachten (donderdag): 3 nachten zuidwest, 4 nachten noord (Akureyri/Mývatn), 3 nachten Borgarfjörður
 • 11 nachten (zondag) : 4 nachten zuidwest, 3 nachten noord (Akureyri/Mývatn), 4 nachten Borgarfjörður
 • 14 nachten (donderdag of zondag) : 3 of 4 nachten noord, 4 of 3 nachten oost (Egilsstaðir), 3 of 4 nachten Kirkjubæjarklaustur en 4 of 3 nachten zuidwest.
 • 17 nachten (donderdag): 3 nachten Borgarfjörður, 4 nachten noord (Akureyri/Mývatn), 3 nachten oost (Egilsstaðir) 4 nachten Kirkjubæjarklaustur, 3 nachten zuidwest.
 • 18 nachten (zondag): 4 nachten Borgarfjörður, 3 nachten noord (Akureyri/Mývatn), 4 nachten oost (Egilsstaðir) 3 nachten Kirkjubæjarklaustur, 4 nachten zuidwest.
 • 21 nachten (donderdag of zondag) 3 of 4 nachten Borgarfjörður, 4 of 3 nachten Westfjorden, 3 of 4 nachten noord (Akureyri/Mývatn), 4 of 3 nachten oost (Egilsstaðir), 3 of 4 nachten Kirkjubæjarklaustur en 4 of 3 nachten zuidwest.
 • U kunt ook uw eigen zomerhuisjesreis samenstellen, in de gebieden waar u wilt overnachten en voor de tijdsduur die u het beste uitkomt, zolang u er maar aan denkt dat de wisseldagen zondag en donderdag zijn.

 

Kies hier een programma om beter te bekijken: 

10 nachten (donderdag)
11 nachten (zondag)
14 nachten (donderdag)
14 nachten (zondag)
17 nachten (donderdag)
18 nachten (zondag)
21 nachten (donderdag)
21 nachten (zondag)

MEEST POPULAIRE IJSLAND VAKANTIES EN EXCURSIES

FANTASTISCHE INDIVIDUELE REIZEN
FANTASTISCHE INDIVIDUELE REIZEN!
IJsland Klassieke Cirkel
1 mei – 30 september, 10 nachten
IJSLAND COMPLEET
Blue Lagoon IJsland Reizen boeken - 14 nachten
Relaxen op IJsland, Noorderlicht in de winter
IJSLAND'S FANTASTISCHE HOOGLAND
7 nachten, vanaf eind juni tot eind augustus
FANTASTISCHE INDIVIDUELE REIZEN
FANTASTISCHE INDIVIDUELE REIZEN!
IJsland Klassieke Cirkel
1 mei – 30 september, 10 nachten
IJSLAND COMPLEET
Blue Lagoon IJsland Reizen boeken - 14 nachten
Relaxen op IJsland, Noorderlicht in de winter
IJSLAND'S FANTASTISCHE HOOGLAND
7 nachten, vanaf eind juni tot eind augustus
  ZOEK NAAR REIZEN
  NEEM CONTACT MET ONS OP