ZOEK NAAR REIZEN

SEIZOEN
Vóór en Najaar
Zomer
Winter
Travel-Style
Individuele reizen
Groepsreizen
Zomerhuisjesreizen
Duration
1 - 6 dagen
7 - 10 dagen
Meer dan 10 dagen
  LAAT RESULTATEN ZIEN

ZOEK NAAR EXCURSIES

SEIZOEN
Vóór en Najaar
Zomer
Winter
SOORT
BOATTRIP
QUAD RIJDEN
WALVISSAFARI
PAARDRIJDEN
JEEP EXCURSIE
FIETSEN
SNORKELEN/DUIKEN
SNEEUWSCOOTER
WANDELEN
IJSGROT
GEBIEDEN
The Beach Ride
Reykjavík
Skógar/Sólheimajökull
Skaftafell
Fagurhólsmýri
Jökulsárlón gletsjerlagune
Smyrlabjörg
Húsavík
Mývatn
Hauganes (Eyjafjörður)
Skagafjörður
Stykkishólmur
  LAAT RESULTATEN ZIEN
Zuid IJsland voor genieters 7 nachten
Zuid IJsland voor genieters 7 nachten

ZUID IJSLAND VOOR GENIETERS, 7 nachten, 8 dagen

Deze reis is speciaal ontworpen voor mensen die goed de tijd willen nemen om van alles te genieten, en die veel schitterende plaatsen willen bezoeken zonder haast te maken. De reis gaat langs de zuidkust en naar het westen, waarbij plaatsen zoals de gletsjerlagune Jökulsárlón, het nationale park Skaftafell, het schiereiland Snæfellsnes en de provincie Borgarfjörður aan de orde komen. Natuurlijk staan de belangrijkste attracties van IJsland, Geysir, Gullfoss en het nationale park Þingvellir, ook op het programma.

HOOGTEPUNTEN

  • Borgarfjörður  met de Hraunfossar watervallen en IJslands grootste hete bron
  • Het schiereiland Snæfellsnes met de vogelrotsen bij Arnarstapi, schitterende basalt formaties en de gletsjer Snæfellsjökull
  • Het gletsjermeer Jökulsárlón met de ronddrijvende ijsbergen
  • Het Skaftafell nationale park en de waterval Svartifoss
  • Skógar, waar u de waterval Skógafoss en het interessante Skógar Volksmuseum vindt
  • IJslands beroemdste hoogtepunten: het hete bronnen gebied van Geysir en de waterval Gullfoss
  • Het Þingvellir nationale park, waar IJslands oude parlement bijeen kwam
  • De hoofdstad Reykjavík
  • De Blue Lagoon, een warm, blauw meer waar je heerlijk kunt relaxen
  • En nog véél  meer…. Zie de uitgebreide routebeschrijving hier beneden.

PRACTISCHE INFORMATIE

Deze reis kan in principe het hele jaar door gemaakt worden, maar buiten het hoogseizoen moet u er op rekenen, dat het weer wel eens tegen kan zitten, dus een beetje flexibiliteit komt goed van pas!
De reis duurt 8 dagen en 7 nachten.
De reis kan gedaan worden in elk type auto, maar in de winter adviseren we een 4x4 auto.
U rijdt tussen de 200 en 300 km per dag, met een totaal van ca. 1.400 km gedurende de week.
U blijft verschillende keren 2 nachten in hetzelfde hotel, dus u hoeft niet elke dag koffers te pakken!
Om een exacte prijs te vinden, kunt u ons om een vrijblijvende offerte vragen.
De prijs hieronder geldt voor de maand mei.

PRIJS PER PERSOON (INCL. VLUCHTEN, HOTELS MET ONTBIJT EN KLEINSTE HUURAUTO):

€ 1627,-

  BOEK ONLINE   STUUR AANVRAAG IN

DAG 1
Dag 1: KEFLAVÍK-BLUE LAGOON-KEFLAVÍK/REYKJAVÍK
U vliegt naar het vliegveld van Keflavík, waar u meteen na aankomst uw huurauto ophaalt. Als u in de namiddag aankomt, kunt u de beroemde Blue Lagoon bezoeken, waar het warme water een enorme verscheidenheid van mineralen bevat. Na een verfrissend bad in de bizarre omgeving van lavavelden en een geothermische centrale, rijdt u naar uw accommodatie in de buurt van Keflavík of in Reykjavík. Als uw vlucht laat in de avond aankomt, rijdt u direct naar uw accommodatie, maar dan heeft u in de meeste gevallen de gelegenheid om de Blue Lagoon op uw laatste dag te bezoeken.
DAG 2
Dag 2: HVERAGERÐI-ZUIDKUST-SELJALANDSFOSS-SKÓGAR-DYRHÓLAEY-VÍK-KIRKJUBÆJARKLAUSTUR
's Ochtends begint u uw tocht door naar het oosten de stad uit te rijden. U komt eerst langs het dorpje Hveragerði, waar een gebied met hete bronnen is dat u kunt bekijken. Hier wordt het hete water gebruikt voor verwarming van de huizen, en van groentekassen. Vervolgens rijdt u naar het dorp Selfoss, en daarna ligt de weg door kleinere dorpjes, Hella en Hvolsvöllur. Dan komt u bij de waterval Seljalandsfoss, waar u achterlangs kunt lopen (als u het niet erg vindt om een beetje nat te worden!). Hierna kunt u het gehucht Skógar bezoeken. Daar bevindt zich de schitterende waterval Skógafoss – een 60 m hoog gordijn van water – en een interessant volksmuseum, waar u van alles over het verleden op IJsland te weten kunt komen. Eventueel kunt u hierna naar de gletsjertong Sólheimajökull rijden, om die van dichtbij te bekijken. Daarna kunt u naar de vogelrots Dyrhólaey rijden (van ca. 25 juni tot midden augustus) om de papegaaiduikers te zien. Vanaf het dorpje Vík rijdt u dan over de zwarte zandvlakte van Mýrdalssandur naar het dorp Kirkjubæjarklaustur. U overnacht 2 nachten in deze omgeving.
DAG 3
Dag 3: DVERGHAMRAR-SKAFTAFELL-JÖKULSÁRLÓN-KIRKJUBÆJARKLAUSTUR
De tocht gaat verder naar het oosten. Onderweg kunt u de basaltzuilen van Dverghamrar bezoeken, en daarna rijdt u over de zandvlakte Skeiðarársandur, die ontstaan is door overstromingen van smeltwater van de gletsjer Vatnajökull. Dit wordt in vele gevallen door vulkaanuitbarstingen onder de gletsjer veroorzaakt. Vervolgens arriveert u bij het nationale park Skaftafell, waar u beslist wat tijd moet doorbrengen. U kunt naar de waterval Svartifoss, omringd door regelmatige basaltzuilen wandelen (1½ uur), of u kunt in de richting van de gletsjertong Skaftafellsjökull lopen. En dan volgt wat waarschijnlijk het hoogtepunt van deze dag is: een bezoek aan de gletsjerlagune Jökulsárlón. Hier drijven immens grote ijsbergen in het meer, en u kunt een boottochtje maken in een amfibie vaartuig of in een zodiac, waarbij u de ijsbergen van nóg dichterbij kunt zien. Van hier rijdt u terug naar de omgeving van Kirkjubæjarklaustur voor de volgende overnachting.
DAG 4
Dag 4: ZUIDKUST-GEYSIR-GULLFOSS-ÞINGVELLIR-BORGARNES
Vandaag rijdt u terug langs de zuidkust naar het westen, en als u wilt kunt u sommige plaatsen waar u eerder niet voldoende tijd voor had, opnieuw bezoeken. Maar de hoogtepunten voor vandaag zijn het Geysir gebied, waar de beroemde bron Strokkur elke 10 minuten een enorme zuil water en stoom de lucht in spuit. Er zijn ook van allerlei kokende en bubbelende bronnen, en er is een interessante tentoonstelling over Geysir. Hierna rijdt u verder naar Gullfoss, één van de mooiste en zeker de beroemdste waterval van IJsland. Van daar rijdt u naar het nationale park Þingvellir, waar het oude parlement bijeen kwam. Dit is ook een gebied van grote interesse voor geologen, omdat het precies op de mid-Atlantische rug ligt, waar twee aardkorst platen bij elkaar komen. U kunt wandelen door één van de grote spleten die zo karakteristiek zijn voor dit gebied. Hierna rijdt u langs de schilderachtige fjord Hvalfjörður naar het dorp Borgarnes, waar u de volgende 2 nachten blijft.
DAG 5
Dag 5: SNÆFELLSNES-ARNARSTAÐI-DJÚPALÓNSSANDUR-STYKKISHÓLMUR-BORGARNES
Deze dag is helemaal aan het schiereiland Snæfellsnes gewijd. Eerst rijdt u langs de zuidkant van het schiereiland, waar u schitterende basaltzuilen en een koude mineraalbron kunt zien, voordat u bij de vogelrots van Arnarstapi aankomt. In het broedseizoen vindt u hier veel vogels, o.a. drieteen meeuwen en noordse sterns, en er zijn ook fantastische basaltformaties, dus een wandelingetje hier is altijd de moeite waard. Verderop langs de kust van het schiereiland kunt u de vogelrots van Þúfubjarg bezoeken, en Djúpalónssandur waar een rotsig paadje u naar het zwarte strand brengt. Als u van wandelen houdt kunt u van hier uit naar Dritvík lopen (ca. 1½-2 uur) en met een beetje geluk krijgt u schitterende uitzichten op de majestueuze gletsjer Snæfellsnes, die ook een oude vulkaan is. Hierna rijdt u langs de noordkant van het schiereiland door verschillende vissersdorpjes, en we bevelen een bezoek aan het grootste van deze dorpen, Stykkishólmur, speciaal aan. Van hier uit kunt u een hele leuke boottocht over de baai Breiðafjörður maken, waarbij u heel veel vogels en basalteilandjes kunt zien, en vers gevangen jacobsslakken kunt proeven. Tenslotte rijdt u weer terug naar uw hotel in de buurt van Borgarnes.
DAG 6
Day 6: HÚSAFELL-HRAUNFOSSAR-REYKHOLT-DEILDARTUNGUHVER-REYKJAVÍK
Vandaag rijdt u door de provincie Borgarfjörður , waar van alles te zien is, zoals het vakantieoord Húsafell waar een heerlijk zwembad is, de fantastische en mysterieuze watervallen Hraunfossar die zomaar uit de lava naar beneden vallen, het dorp Reykholt waar de 13e eeuwse historicus Snorri Sturluson de eerste "hot pot" van IJsland bouwde (u kunt hem zien!) en de hete bron Deildartunguhver, die de waterrijkste bron van IJsland is en 180 liter bijna kokend water per minuut produceert. In de namiddag rijdt u terug naar de hoofdstad Reykjavík, waar u de laatste twee nachten van uw verblijf op IJsland doorbrengt.
DAG 7
Dag 7: REYKJAVÍK-REYKJANES SCHIEREILAND-REYKJAVÍK
Vandaag kunt u de geneugten van Reykjavík uitproberen. Er zijn winkels, musea en een heleboel bezienswaardigheden, zoals de grote kerk Hallgrímskirkja, het gebouw Perla waar een koepel op heetwaterreservoirs gebouwd is, vanwaar u een fantastisch uitzicht over de stad heeft, en de botanische tuin "Grasagarður". U kunt ook een walvissafari vanuit Reykjavík maken. Als u wilt, kunt u ook een excursie rondom het schiereiland Reykjanes maken, met een bezoekje aan de kerk van Bessastaðir en aan de kokende modderpoelen van Krísuvík. Het hoogtepunt van deze tocht is een bezoek aan de beroemde Blue Lagoon, een meer gevuld met natuurlijk warm water, rijk aan allerlei mineralen. Een bad in deze bizarre omgeving van lavavelden en een geothermische centrale is een bijzondere belevenis! Tenslotte rijdt u terug naar Reykjavík voor uw tweede overnachting.
DAG 8
Dag 8: KEFLAVÍK-NEDERLAND
Afhankelijk van de tijd waarop uw vlucht vertrekt, rijdt u óf 's ochtends vroeg terug naar Keflavík, óf u heeft nog wat meer tijd om van de stad te genieten voordat u terug naar huis vliegt.

 

Opmerking: We behouden ons het recht voor, om deze reis in omgekeerde volgorde te boeken, als dit beter uitkomt.

  BOEK ONLINE   STUUR AANVRAAG IN

  RECOMMENDED EXCURSIONS

Jökulsárlón gletsjerlagune - Jökulsárlón amfibietrip
In de gletsjer
Reykjavik - Mountain safari ATV Tour (quad)
Reykjavík - Walvissafari boottocht
Skaftafell - Gletsjerwandeling Svínafellsjökull
Jökulsárlón gletsjerlagune - Jökulsárlón amfibietrip
In de gletsjer
Reykjavik - Mountain safari ATV Tour (quad)
Reykjavík - Walvissafari boottocht
Skaftafell - Gletsjerwandeling Svínafellsjökull
  ZOEK NAAR REIZEN
  NEEM CONTACT MET ONS OP