ZOEK NAAR REIZEN

SEIZOEN
Vóór en Najaar
Zomer
Winter
Travel-Style
Individuele reizen
Groepsreizen
Zomerhuisjesreizen
Duration
1 - 6 dagen
7 - 10 dagen
Meer dan 10 dagen
  LAAT RESULTATEN ZIEN

ZOEK NAAR EXCURSIES

SEIZOEN
Vóór en Najaar
Zomer
Winter
SOORT
BOATTRIP
QUAD RIJDEN
WALVISSAFARI
PAARDRIJDEN
JEEP EXCURSIE
FIETSEN
SNORKELEN/DUIKEN
SNEEUWSCOOTER
WANDELEN
IJSGROT
GEBIEDEN
The Beach Ride
Reykjavík
Skógar/Sólheimajökull
Skaftafell
Fagurhólsmýri
Jökulsárlón gletsjerlagune
Smyrlabjörg
Húsavík
Mývatn
Hauganes (Eyjafjörður)
Skagafjörður
Stykkishólmur
  LAAT RESULTATEN ZIEN
IJsland's fantastische hoogland 7 nachten
7 nachten, vanaf eind juni tot eind augustus
IJsland's fantastische hoogland 7 nachten
7 nachten, vanaf eind juni tot eind augustus (buiten deze periode zijn de hooglandwegen gesloten!)
Let op!   Voor deze reis heeft u een 4x4 auto nodig!


Bij alle hooglandreizen geldt het volgende:  De wegen in het hoogland zijn niet geasfalteerd, en zijn vaak erg hobbelig.  Er zitten gaten in, en er steken soms stenen uit, dus je moet hier voorzichtig rijden.   Onderweg zijn er rivieren waar geen bruggen overheen zijn, dus daar moet je met de auto door het water rijden.  Soms zijn dit gletsjerrivieren, waarbij het water troebel is, zodat je de bodem niet kan zien.   De bodem kan zanderig en modderig zijn, of juist heel erg stenig, maar dat kun je dus vaak niet zien.  Daarom moet je hierbij heel voorzichtig zijn, en het is bijvoorbeeld verstandig om hoge laarzen mee te nemen en van te voren de rivier in te waden om de omstandigheden te verkennen.   Het is altijd noodzakelijk om eerst te wachten tot er andere auto’s zijn, zodat je kunt zien hoe die er door rijden, en hoe diep het eigenlijk is, en zodat er iemand in de buurt is voor het geval je hulp nodig hebt.   Een hooglandreis is dus niet voor iedereen geschikt!
Dit is een korte maar interessante tocht, waarbij u de belangrijkste hooglandroutes van IJsland leert kennen, en natuurlijk ook de populairste hoogtepunten bezoekt.  U heeft goed de tijd om van alles te genieten en u zult een heleboel van het land zien.  Voor wie een avontuurlijke reis wil, maar niet ontzettend veel tijd heeft, is deze reis ideaal.

Hoogtepunten

 • De Kjölur hoogland route met het hete bronnen gebied Hveravellir
 • Akureyri, de kleine maar charmante "Hoofdstad van het Noorden"
 • Het meer Mývatn met al zijn natuurwonderen, zoals het Dimmuborgir lava labyrinth en de solfataren van Námaskarð
 • Dettifoss, Europa's krachtigste waterval
 • De Sprengisandur hoogland route, waar u door rivieren heen moet rijden
 • Het ongelofelijke en kleurrijke gebied van Landmannalaugar
 • Eldgjá, een enorme vulkanische kloof
 • Het gletsjermeer Jökulsárlón met zijn kolossale ijsbergen
 • Het nationale park Skaftafell en de waterval Svartifoss
 • Skógar, een gehucht met een prachtige waterval (Skógafoss) en een interessant volksmuseum
 • Een blik op Hekla, IJslands beruchte vulkaan
 • IJsland's beroemdste attracties: Geysir, Gullfoss en Þingvellir
 • De hoofdstad Reykjavík
 • De Blue Lagoon, een warm, blauw meer waar je heerlijk kunt relaxen
 • En nog véél meer…. Zie de uitgebreide routebeschrijving hier beneden.

Practische informatie

 • Deze reis kan gemaakt worden vanaf eind juni tot eind augustus
 • De reis duurt 8 dagen en 7 nachten.
 • Voor deze reis heeft u een behoorlijke jeep nodig, zoals een Dacia Duster of groter.  Voor hooglandreizen bevelen we de Suzuki Jimny niet aan.
 • U rijdt 200 tot 400 km per dag, met een totaal van ca. 2.000 km gedurende de week.
 • U gaat van het éne hotel naar het andere en wisselt elke dag van hotel, alhoewel u mogelijkerwijs één keer twee nachten in hetzelfde hotel verblijft.
 • Om een exacte prijs te vinden, kunt u ons om een vrijblijvende offerte vragen.
 • De prijs hieronder geldt voor de periode vanaf midden juni tot eind augustus.

PRIJS PER PERSOON (INCL. VLUCHTEN, HOTELS MET ONTBIJT EN KLEINSTE HUURAUTO):

€ 2186,-

  BOEK ONLINE   STUUR AANVRAAG IN

Reisprogramma

DAG 1
Dag 1: vlucht naar IJSLAND-BLUE LAGOON- REYKJAVÍK
U vliegt naar het vliegveld van Keflavík, waar u meteen na aankomst uw huurauto ophaalt. Als u in de namiddag aankomt, kunt u de beroemde Blue Lagoon bezoeken, waar het warme water een enorme verscheidenheid van mineralen bevat. Na een verfrissend bad in de bizarre omgeving van lavavelden en een geothermische centrale, rijdt u naar uw accommodatie in Reykjavík. Als uw vlucht laat in de avond aankomt, rijdt u direct naar uw accommodatie, maar dan heeft u in de meeste gevallen de gelegenheid om de Blue Lagoon op uw laatste dag te bezoeken.
DAG 2
Dag 2: ÞINGVELLIR-GEYSIR-GULLFOSS-KJÖLUR-SKAGAFJÖRÐUR
U verlaat de stad en rijdt naar Þingvellir, waar het oude parlement van IJsland in 930 gesticht werd, en waar de Europesche en Amerikaanse aardkorstplaten elkaar ontmoeten. Nadat u dit prachtige nationale park heeft bekeken, rijdt u door naar de hoogtepunten: het hete bronnen gebied Geysir, en IJsland's beroemdste waterval Gullfoss. Daarna begint het avontuur, en rijdt u over de ongeasfalteerde hooglandweg Kjölur naar het noorden. U rijdt tussen de gletsjers Langjökull en Hofsjökull door en u komt langs Hveravellir, een plaats met veel hete bronnen. Verder naar het noorden komt u langs het stuwmeer dat aangelegd is voor de waterkrachtcentrale Blönduvirkjun. Tenslotte komt u weer terug in de bewoonde wereld en arriveert u in Skagafjörður, waar u overnacht.
DAG 3
Dag 3: AKUREYRI-MÝVATN
Over de imposante pas Öxnadalsheiði (550 m) rijdt u verder naar Akureyri, het belangrijkste stadje van het noorden. Nadat u hier heeft rondgekeken rijdt u verder, via de waterval Goðafoss, naar het meer Mývatn, waar u de rest van de dag doorbrengt. Bij Skútustaðir zijn er pseudo-kraters, en Dimmuborgir is een schitterend lava-labyrinth met vreemde lava formaties die aan de vegetatie goede beschutting bieden. Hier kunt u een leuke wandeling maken, van 10 minuten tot 2 of 3 uur. Een andere bezienswaardigheid zijn de solfataren van Námaskarð (Hverarönd), waar u grijze, kokende modderpoelen vindt, met gele zwavelafzettingen en een onvergetelijke geur. Tenslotte is het geen slecht idee om nog even te relaxen in het natuurlijke hete water van de Nature Baths. Overnachting in de buurt van Mývatn.
DAG 4
Dag 4: TJÖRNES SCHIEREILAND EN DETTIFOSS
Vandaag maakt u een dagtocht rondom het schiereiland Tjörnes. U kunt uw eerste stop in het vissersdorp Húsavík maken. Er is daar een leuk algemeen museum, een walvismuseum en een pittoresque haven. Als u wilt kunt u hier ook een walvissafari meemaken. Van hier rijdt u verder naar de hoefijzervormige kloof Ásbyrgi, waar u een kort wandelingetje kunt maken door een klein maar mooi bosje. Hierna rijdt u het nationale park Jökulsárgljúfur in, waar u eerst een bezoek maakt aan de wonderbaarlijke rotsformaties Hljóðaklettar, om daarna naar Dettifoss te rijden, IJsland's waterrijkste waterval die 44m naar beneden valt in de grote kloof. Hierna rijdt u verder tot u weer bij de ringweg aankomt, en van daar rijdt u terug naar Mývatn. Overnachting in Mývatn of eventueel in Akureyri.
DAG 5
Dag 5: SPRENGISANDUR-HRAUNEYJAR
Nu volgt een echte hooglanddag, waarop u via de Sprengisandur route weer naar het zuiden rijdt. Onderweg komt u langs de fantastische waterval Aldeyjarfoss en als het weer goed is, krijgt u ongelofelijke uitzichten op de gletsjers Hofsjökull en Vatnajökull. Midden in het hoogland moet u door twee grote rivieren rijden, wat vrij avontuurlijk kan zijn! Daarna komt u voorbij grote meren, die IJslands grootste waterkrachtcentrales van water voorzien. Tenslotte overnacht u in een hotel aan de zuidkant van het hoogland.
DAG 6
Dag 6: LANDMANNALAUGAR-ELDGJÁ-KIRKJUBÆJARKLAUSTUR
Dit is wéér een avontuurlijke dag, waarop u de route "achter de bergen" volgt. Onderweg bezoekt u eerst Landmannalaugar, een gebied met veel hete bronnen en schitterende kleurrijke bergen. U kunt hier schitterende wandelingen, kort en lang, maken. Van daar gaat het verder, over een ruige weg, naar de kloof Eldgjá, waar u een wandeling naar de charmante waterval Ófærufoss kunt maken. Van hier rijdt u verder totdat u de hoofdweg weer bereikt, waarna u naar het dorp Kirkjubæjarklaustur rijdt voor de volgende overnachting.
DAG 7
Dag 7: SKAFTAFELL-JÖKULSÁRLÓN-ZUIDKUST-SELFOSS
De tocht gaat verder naar het oosten. Onderweg kunt u stoppen bij de basaltzuilen van Dverghamrar. Dan rijdt u verder naar het nationale park Skaftafell, waar u o.a. naar de waterval Svartifoss kunt wandelen. U kunt ook naar de gletsjertong Svínafellsjökull rijden, waar u heel dicht bij kunt komen. Daarna gaat u nog een stuk verder naar het oosten, totdat u de gletsjerlagune Jökulsárlón bereikt. Hier drijven kolossale ijsbergen, en u kunt zelfs een boottocht in een amfibievaartuig of in een zodiac ondernemen, om ze nóg dichter bij te zien. Hierna rijdt u terug naar Kirkjubæjarklaustur, en van daar volgt u de zuidkust. U kunt onderweg nog stops inlassen bij de vogelrots Dyrhólaey (25 juni-midden augustus) om papegaaiduikers te zien, en in het gehucht Skógar met zijn fantastische waterval (Skógafoss) en het volksmuseum. U overnacht in Selfoss langs de zuidkust.
DAG 8
Dag 8: REYKJAVÍK-KEFLAVÍK VLIEGVELD
Al naar gelang de vertrektijd van uw vlucht, rijdt u óf direct naar vliegveld Keflavík, óf naar Reykjavík waar u nog wat tijd kunt doorbrengen. Als u een middag- of avondvlucht heeft kunt u onderweg naar het vliegveld de Blue Lagoon nog bezoeken, voordat u weer naar huis vliegt.

 

Opmerking: We behouden ons het recht voor, om deze reis in omgekeerde volgorde te boeken, als dit beter uitkomt.

  BOEK ONLINE   STUUR AANVRAAG IN

  RECOMMENDED EXCURSIONS

Jökulsárlón gletsjerlagune - Jökulsárlón amfibietrip
Húsavík - Walvissafari boottocht
Skógar/Sólheimajökull - Sneeuwscootertocht op Mýrdalsjökull
Jökulsárlón gletsjerlagune - Jökulsárlón amfibietrip
Húsavík - Walvissafari boottocht
Skógar/Sólheimajökull - Sneeuwscootertocht op Mýrdalsjökull
  ZOEK NAAR REIZEN
  NEEM CONTACT MET ONS OP